Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

EXKLUZÍVNE zábery z vládneho špeciálu, v tomto letia ústavní činitelia: Letušky prezradili viac! Majú hviezdne maniere?

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

BRATISLAVA - Naša redakcia sa previezla vládnym špeciálom, ktorý ústavní činitelia využívajú počas pracovných ciest. Nielenže sme si pre vás pripravili video z lietadla, ale vyspovedali sme aj letušky, ktoré s ústavnými činiteľmi lietajú už niekoľko rokov. Majú naši politici hviezdne maniere a v čom je lietadlo špeciálne? Aj to sa dozviete v našom videorozhovore.

Pred pár dňami predseda Národnej rady Slovenskej republiky Peter Pellegrini zavítal počas pracovnej cesty do Berlína, kde sa stretol na rokovaní s predsedníčkou Bundestagu Bärbelou Basovou. Na pracovnej ceste sa okrem jeho štábu nachádzali aj zástupcovia médií. Pri tejto príležitosti sa nám podarilo zdokumentovať vládny špeciál, ktorý využívajú ústavní činitelia počas svojich pracovných ciest. Tieto lety nie sú uvedené na tabuliach, ktoré značia lety na letisku, a preto o nich mnohí ani len netušia.

Hneď pri vstupe do lietadla sa nachádza miestnosť bez dverí, ktorú využívajú práve ústavní činitelia, aby boli oddelení od zvyšku posádky. Ďalej v lietadle sa nachádza niekoľko polohovateľných stoličiek ďaleko od seba, v ktorých sa prevážajú zvyšní účastníci pracovných ciest. O ich pohodlie sa starajú špeciálne vyškolené letušky, ktoré sa nám počas cesty podarilo vyspovedať.

EXKLUZÍVNE zábery z vládneho
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

Podľa nich sú ústavní činitelia obyčajní ľudia, ktorí síce v televízii vyzerajú prísno, ale akonáhle nasadnú do lietadla vždy sa s nimi cítia príjemne. ”Väčšinou každý na nás v televízii, keď ho vidíme, pôsobí úplne inak ako v tom lietadle alebo možno v súkromnom živote. Keď prídu na ten let, tak sú väčšinou tak viac uvoľnení, majú dobrú náladu, tešia sa na tú cestu a vždy hovoria, že nás radi vidia, takže v tom pozitívnom slova zmysle na nás pôsobia určite dobre,” poznamenali pre topky.sk letušky vládneho špeciálu, ktoré lietajú s našimi ústavnými činiteľmi už niekoľko rokov.

Veľmi dobre tak už poznajú, čo majú radi a čím im ulahodia. Opýtali sme sa však, či majú naši ústavní činitelia nejaké špeciálne podmienky ako pri bežných letoch. ”Pravidlá majú ešte prísnejšie, pretože sú na pracovnej ceste. Takže tu vôbec nepodávame alkohol,” dodala jedna z letušiek.

Šokujúci zážitok! Počas jazdy im prasklo sklo

Hoci lety vládneho špeciálu zvyčajne prebiehajú bez komplikácií, letuškám sa podarilo zažiť aj netradičné situácie ešte počas ich pôsobenia v komerčných letoch. ”Mňa asi prekvapilo, keď nám prasklo sklo v kokpite. Pasažieri, bolo ich 200, 200 niečo a boli úplne ukážkoví. Asi by som čakala od pasažierov väčší stres, ale absolútne sa nechali posádkou viesť. Robili presne to, čo sme od nich požadovali, a to bola taká naozaj taká ukážka. Bolo to skvelé. Vidieť tých ľudí, že ako dokážu reagovať aj v takejto situácii a aj sme si to potom tak zhodnotili, že nečakali sme, že bude taký kľud na tej palube. Naozaj sa tí ľudia nechali viesť tou posádkou,” opísala skúsená letuška svoj zážitok.

EXKLUZÍVNE zábery z vládneho
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

Zaujímalo nás aj to, či môže byť vládnou letuškou každá, alebo sú na to špeciálne kritériá. ”Musí to byť taká určitá nadstavba, lebo všetky, ktoré sme tu, alebo väčšina teda, tak už máme za sebou takú tu kariéru v komerčných spoločnostiach. Čiže máme určité skúsenosti. Letuška, ktorá u nás pracuje musí mať aj trocha rozhľad, čo sa týka politiky, alebo takú všeobecnú nejakú znalosť politiky. Ďalej máme základy protokolu, aby sme vedeli ako sa správať k jednotlivým predstaviteľom štátu a samozrejme biznis servis vrámci tej našej práce tiež je dôležitý,” dodala pre topky.sk.

To, či majú naši ústavní činitelia hviezdne maniere, ktorí cestujúci sú najhorší a prečo museli niektorých pasažierov vyviesť z lietadla sa dozviete v našom VIDEU!

Exkluzívne zábery z vládneho špeciálu! Letušky nám porozprávali o ich zážitkoch (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

Viac o téme: LietadloVládny špeciálLetuška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu