Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

AKTUÁLNE Zvrat vo vyšetrovaní Dankovej nehody! Polícia prezradila detaily

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: TASR/ Jakub Kotian, Pavol Zachar, Topky/ Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Podpredseda parlamentu Andrej Danko (SNS) sa pri januárovej dopravnej nehode v bratislavskej Dúbravke mohol dopustiť priestupku. Výsledky skráteného vyšetrovania preukázali, že v tomto prípade nešlo o trestný čin. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa bratislavskej krajskej prokuratúry Gabriela Kováčová.

archívne video 

K domu Andreja Danka vedie po jeho nočnej nehode olejová škvrna (Zdroj: Topky/Maarty)

Priblížila, že príslušník bratislavského krajského dopravného inšpektorátu rozhodol o postúpení trestnej veci vedenej pre prečin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia okresnému dopravnému inšpektorátu v bratislavskej Dúbravke. "Dôvodom uvádzaným v uznesení je zistenie, že výsledky skráteného vyšetrovania preukazujú, že nejde o trestný čin, ale o skutok, ktorý by mohol byť priestupkom, a to najmä s poukazom na absenciu závažnosti pri vyhodnocovaní materiálneho korektívu," priblížila Kováčová.

Závery uznesenia o postúpení veci, ktoré v piatok doručili okresnej prokuratúre, a súvisiaci spisový materiál vrátane znaleckého posudku prokuratúra preskúma. Avizovala, že dozorujúci prokurátor vyhodnotí zákonnosť a dôvodnosť postupu vyšetrovania aj uznesenia o postúpení veci. "Pokiaľ ide o zverejnenie kamerových záznamov, toto bude možné po preskúmaní záverov uznesenia a súvisiaceho spisového materiálu dozorujúcim prokurátorom," doplnila Kováčová. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke. Danko mal podľa svojich slov dostať šmyk a naraziť do semafora. Opozícia kritizovala, že odišiel z miesta incidentu.

Danko si v prípade jeho nehody počká na konečné rozhodnutie

Podpredseda Národnej rady (NR) SR a líder SNS Andrej Danko si v prípade jeho januárovej dopravnej nehody počká na konečné rozhodnutie. Uviedol to v reakcii na výsledky skráteného vyšetrovania, podľa ktorých nešlo o trestný čin a vec sa bude ďalej riešiť ako priestupok. "Čas mi dáva za pravdu. Škodu som nahradil. Počkám si na konečné rozhodnutie vo veci a verím, že sa potvrdí aj to, že som mal právo odísť sa domov ošetriť," uviedol podpredseda parlamentu. Vyšetrovaním sa podľa neho potvrdilo, že semafor bol funkčný a nikomu sa nič nestalo.

"Po konečnom uzavretí prípadu zverejním aj snímky zranenia, aby som definitívne bláznom ako Matovič a Sulík zapchal ústa," dodal. Výsledky skráteného policajného vyšetrovania, o ktorom v piatok informovala prokuratúra, ukázali, že v prípade Dankovej nehody nešlo o trestný čin a mohol sa dopustiť priestupku. Príslušník bratislavského krajského dopravného inšpektorátu rozhodol o postúpení trestnej veci vedenej pre prečin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia okresnému dopravnému inšpektorátu v bratislavskej Dúbravke.

Viac o téme: NehodaPolícia Andrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu