Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nebezpečný výrobok zo známeho športového obchodu: POZOR, je určený pre deti! Hrozia vážne zranenia

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Getty Images, Pixabay)

BRATISLAVA - Ďalší nebezpečný výrobok na slovenskom trhu. Slovenská obchodná inšpekcia zistila, že na našom trhu bol v ponuke pre spotrebiteľa výrobok, ktorý predstavuje riziko ohrozenia zdravia. Ide o detskú kolobežku, ktorá sa dá zakúpiť v obľúbenom športovom obchode. Ak máte tento výrobok doma, vo vlastnom záujme ho prestaňte používať.

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) varuje pred výrobkom "Detská kolobežka Arcore Triscoot", pôvodom z Číny. Detská kolobežka je zložená z dvoch kusov – z podvozku s kolesami a kormidla. Výrobok sa predáva v rôznych farebných prevedeniach.

Nebezpečný výrobok zo známeho
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SOI)

"Výrobok je zabalený vo farebnej papierovej krabici, na ktorej je uvedený názov výrobku Arcore Triscoot, krajina výroby, EAN kód, veková hranica 3+, maximálna hmotnosť užívateľa 30 kg, názov a adresa dovozcu: SPORTISIMO s.r.o., Řevnická 170/4, 155 21, Praha 5, Česká republika. Označenie CE je umiestnené na spodnej časti podvozku kolobežky," konkretizuje SOI.

Nebezpečný výrobok zo známeho
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SOI)

Ako však upozorňuje SOI, pri jeho používaní hrozí poranie. Priemer predných kolies na kolobežkách ako hračkách musí byť minimálne 120 milimietrov. Priemer predných kolies predmetnej kolobežky je 110 milimetrov. "Pri jazde dieťaťa na kolobežke na nerovnom povrchu sa môže koleso zaseknúť v jame a dieťa môže preletieť cez kolobežku a utrpieť tak otras mozgu alebo tržné zranenia, či zlomeniny zápästia pri reflexnom pohybe, kedy vystrie ruky, aby zabránilo pádu," vysvetľuje inšpekcia.

Nebezpečný výrobok zo známeho
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SOI)

Slovenská obchodná inšpekcia podľa zverejnených informácií umožnila kontrolovanej osobe prijať nápravné opatrenia, ktorými sa kontrolovaná osoba zaviazala k nesprístupňovaniu nebezpečného výrobku na trhu, k jeho stiahnutiu z trhu ako aj k informovaniu spotrebiteľov o tomto nebezpečnom výrobku.

Spotrebiteľ má právo na vrátenie kúpnej sumy

"Spotrebiteľ má pri vrátení nebezpečného výrobku predávajúcemu, u ktorého bol predmetný výrobok zakúpený, právo na vrátenie kúpnej ceny," uvádza SOI. Tiež má podľa inšpekcie právo na opravu výrobku v primeranom čase, ak možno zaistiť bezpečnosť opraveného výrobku alebo na výmenu výrobku za bezpečný výrobok rovnakého typu a aspoň rovnakej hodnoty a kvality na základe výslovného súhlasu spotrebiteľa. 

Slovenská obchodná inšpekcia odporúča spotrebiteľom, ak si tento výrobok zakúpili, aby ho vo vlastnom záujme prestali používať.

Viac o téme: Slovenská obchodná inšpekciaNebezpečná kolobežka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu