Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V druhej polovici týždňa bude nadránom mráz prechodne aj v nížinách, informuje SHMÚ

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - V druhej polovici tohto týždňa bude nadránom mráz prechodne aj v nížinách. Najchladnejšia noc na väčšej ploche bude pravdepodobne zo štvrtka (7. 3.) na piatok (8. 3.). Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na sociálnej sieti.

archívne video

Teplé počasie a západ slnka vohnalo do ulíc množstvo turistov (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Nad severnou časťou Európy podľa SHMÚ zmohutnie tlaková výš, ktorej stred sa bude v noci na štvrtok nachádzať nad Nórskom. Výš sa bude už v stredu (6. 3.) rozširovať smerom na juh a východ. "Po jej prednej strane k nám začne už 6. marca od severovýchodu až východu prúdiť chladnejší vzduch a 7. marca sa toto prúdenie ešte viacej vystupňuje," opísali meteorológovia.

Približne 1500 metrov nad morom sa postupne nad Bardejovom ochladí približne na mínus päť a nad Hurbanovom na asi mínus tri stupne Celzia. "Ochladenie v tejto hladine nebude vzhľadom na daný dátum veľmi silné, ale keďže následne, najmä v noci na piatok, takmer všade v suchom vzduchu pri zväčša jasnej alebo takmer jasnej oblohe zoslabne vietor, treba očakávať aj v nížinách nadránom pokles teploty vzduchu pod nula stupňov," priblížilo SHMÚ.

Teplota vzduchu v noci na piatok vo výške dvoch metrov nad povrchom poklesne vrátane nížin na juhozápade zväčša na mínus jeden až šesť stupňov Celzia. V údoliach bude lokálne do mínus deviatich stupňov. SHMÚ očakáva mráz nadránom v nížinách miestami aj v noci na štvrtok a tiež aj v noci na sobotu (9. 3.). "V predpovedi je ešte stále určitá miera neistoty, ale tá sa už s približujúcim dátumom (7. 3. a 8. 3.) postupne zmenšuje," skonštatovali meteorológovia.

Viac o téme: PočasieMrázMeteorológoviaSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu