Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Vláda schválila dotáciu na opravu domova dôchodcov v Spišskej Novej Vsi

Domov dôchodcov na Brezovej ulici v Spišskej Novej Vsi zachvátil v utorok popoludní požiar.
Domov dôchodcov na Brezovej ulici v Spišskej Novej Vsi zachvátil v utorok popoludní požiar. (Zdroj: TASR - Milan Kapusta)

MICHALOVCE - Vláda na stredajšom výjazdovom rokovaní v Michalovciach vyčlenila na opravu domova dôchodcov v Spišskej Novej Vsi 2,5 milióna eur. Zariadenie zničil ešte na jar 2022 rozsiahly požiar. Dodnes nie je budova úplne opravená, čo znížilo aj jej kapacitu pre seniorov. Ako informoval primátor Spišskej Novej Vsi Pavol Bečarik, za túto sumu opravia budovu kompletne.

Predchádzajúca vláda podľa ministra financií Ladislava Kamenického (Smer-SD) nevenovala dostatočnú pozornosť tejto záležitosti a ministerstvá ani miestna samospráva nemajú k dispozícii financie, ktoré sú potrebné na rekonštrukciu zariadenia. "Malo by to vyriešiť tento problém tak, že sa tie priestory znovu zobytnia, aby sa normálne mohli používať pre desiatky dôchodcov, ktorí potrebujú takéto zariadenie," uviedol minister.

archívne video 

Rokovanie slovenskej a ukrajinskej vlády 11. apríla bude v Michalovciach, avizuje premiér Fico (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Bečarik spresnil, že doteraz mesto investovalo už viac než jeden milión eur na opravy a 250.000 eur na sanáciu budovy. Rekonštruovať je nutné hlavne ohňom najviac zničené štvrté poschodie. Podľa neho by mestu trvalo aj viac než päť rokov, kým by zo svojho rozpočtu budovu dokázalo opraviť. Projekt na rekonštrukciu je podľa jeho slov pripravený.

"Ešte nám treba doladiť nejaké maličkosti, ale ja verím, že 1. júna budeme mať v rukách všetky možné povoľovacie konania," povedal s tým, že s dotáciou od vlády bude budova úplne opravená s kompletnou infraštruktúrou, ktorá spĺňa aj najnovšie bezpečnostné normy. Zariadenie tak bude využité znova v plnej kapacite 200 klientov. V dôsledku požiaru je ich aktuálne 150.

K požiaru došlo 22. marca 2022

K požiaru v Domove dôchodcov na Brezovej ulici v Spišskej Novej Vsi došlo 22. marca 2022. Z horiacich priestorov domova dôchodcov sa podarilo evakuovať minimálne 230 ľudí, a to nielen klientov domova dôchodcov, ale aj personálu. Pri požiari zhorelo štvrté poschodie a strešná konštrukcia budovy. Oheň spôsobil škodu vo výške najmenej 2,3 milióna eur.

Viac o téme: FinancieDomov dôchodcovDotáciaVládaSpišská Nová Ves
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu