Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Napätie v parlamente sa stupňuje! Tvrdé obvinenia Fica: Opozícia žiada Európsku úniu, aby Slovensku zobrali peniaze

Robert Fico Zobraziť galériu (2)
Robert Fico (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Opozícia chodí po európskych orgánoch a žiada, aby Slovensku zobrali peniaze. Na tlačovej konferencii po výjazdovom rokovaní vlády to uviedol premiér Robert Fico (Smer-SD). Zároveň ju požiadal, aby s tým prestala.

archívne video

Fico po stretnutí lídrov v Paríži: Bola tam čisto bojová atmosféra, nepadlo ani slovo o mieri (Zdroj: Facebook/Robert Fico )

"Kde sa dá, robíme, čo môžeme, ale opozícia chodí po orgánoch Európskej komisie, Európskeho parlamentu a navrhuje, aby Slovensko bolo potrestané za to, že robíme suverénnu zahraničnú politiku, a boli nám zobrané finančné prostriedky," povedal Fico. Označil to za nehoráznosť. Zároveň podotkol, že oni "takéto špinavosti nerobili".

Richard Raši
Zobraziť galériu (2)
Richard Raši  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Minister investícií Richard Raši (Hlas-SD) priblížil, že žiaden akt zo strany Komisie ani Únie nenastal, ani nebolo avizované, že by sa Slovensku mali zastaviť eurofondy. "Hovorím to preto, lebo zástupcovia opozície za SR bojujú na úrovni Európskeho parlamentu a Európskej komisie proti SR," skonštatoval. Raši doplnil, že prebieha len neformálna komunikácia s Európskou úniou (EÚ).

Viac o téme: OpozíciaRobert FicoEurópska úniaPeniaze
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu