Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Polícia upozorňuje na podvody s investovaním: Obete prišli o tisícky eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Polícia upozorňuje na množiace sa podvody s kryptomenami a investovaním. Obeťou sa stala aj žena, ktorá skončila so zablokovaným účtom a nežiadanou pôžičkou. Ďalší poškodený prišiel o 10.000 eur. Informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Jana Šimunková.

Poškodenej sa podvodník predstavil ako zamestnanec firmy vykonávajúcej vymáhanie peňazí. Dôverovala mu, pretože si myslela, že ide o pracovníka jej právnika. Po získaní prístupu do jej internetbankingu jej na účet poukázal 2400 eur, z ktorých časť previedol na bitcoiny.

archívne video

Útočník na pražskej stanici ohrozoval ľudí horiacimi novinami (Zdroj: Policie České republiky)

"Ďalšie prevedenie peňazí, ktoré jej páchateľ poslal na účet, žiadal už od poškodenej prostredníctvom bitcoinmatu. Pri návšteve banky poškodená zistila, že má zablokovaný účet, pretože si mala v minulosti zobrať pôžičku vo výške 4800 eur," priblížila hovorkyňa. 

Muž chcel investovať do nákupu mien

Muž chcel investovať do nákupu mien a ich následného predaja prostredníctvom aplikácie. "Keď si chcel po nákupe bitcoinov v hodnote 10.000 eur vybrať peniaze, bolo mu oznámené, že jeho účet v aplikácii bol zablokovaný z dôvodu podozrenia na podvod," načrtla hovorkyňa.

Polícia v tejto súvislosti opätovne upozorňuje občanov, aby zvážili, komu zveria svoje peniaze na investovanie. "Ak nerozumiete investovaniu a kryptomenám, v žiadnom prípade neposielajte peniaze cudzím osobám," podčiarkla Šimunková. 

Viac o téme: PodvodInvestovaniePolíciaObete
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu