Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Írsku televíznu šou videlo 400-tisíc ľudí: Môže zvýšiť náš turizmus

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Írsku televíznu cestovateľskú reláciu, v ktorej ukázali Bratislavu, videlo takmer 400.000 divákov. Môže tak prilákať potenciálnych turistov na Slovensko. Uviedol to generálny riaditeľ Slovakia Travel Václav Mika.

"Návštevníci z Írska tvorili minulý rok menej ako 1 % zo všetkých zahraničných návštevníkov Slovenska. Napriek tomu považujeme Írsko za veľmi perspektívny a bonitný trh. Naše štatistiky hovoria, že ich k nám prišlo viac ako 10.000 a dokopy u nás strávili viac ako 24.000 prenocovaní," uviedol Mika.

archívne video

Chceme, aby cyklodoprava a cykloturistika bola znásobená významným spôsobom, tvrdí štátna tajomníčka Ministerstva dopravy (Zdroj: TASR/Daniel Stehlík)

Írski turisti podľa neho prichádzajú na Slovensko najmä v júni až v auguste a navštevujú prevažne Bratislavský kraj. V priemere sú u nás 2,5 noci. Táto propagácia môže podľa Miku zvýšiť záujem návštevníkov o Slovensko.

Epizódu odvysielala írska štátna televízia RTÉ

Epizódu odvysielala írska štátna televízia RTÉ a v daný deň získala 36-% podiel sledovanosti. Štáby nakrúcali napríklad na Bratislavskom hrade, v Múzeu dopravy či na veži UFO počas minuloročnej jesene. Na jej príprave spolupracovali aj Slovakia Travel, národná organizácia pre podporu a propagáciu cestovného ruchu a Bratislava Tourist Board. Pripravili pre írsku produkčnú spoločnosť zoznam zaujímavých miest a atrakcií.

"Je radosť a zadosťučinenie, že epizóda o Slovensku zožala medzi írskymi divákmi mimoriadny úspech. Írsko je totiž jedným z našich cieľových trhov. Bratislava a jej okolie sú pre turistov atraktívne a aj toto je cesta, ako ich zaujať," povedal Mika a pripomenul, že z Dublinu do Bratislavy je možné priletieť priamym leteckým spojením. Pri šou o Bratislave a jej okolí je tak možné hovoriť o 400.000 potenciálnych návštevníkoch.

Viac o téme: DiváciTurizmusSlovenskoÍrskoŠou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu