Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Bývalý minister predáva luxusnú vilu pod Slavínom: Neuveríte, koľko za ňu chce!

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Topky, TASR/ Pavel Neubauer)

BRATISLAVA – Štvrť pod bratislavským Slavínom v Horskom parku je dnes už vychýrená luxusnými stavbami. Jedna z nich je na predaj a zo sumy, ktorú za ňu chcú, vám padne sánka. Majiteľom luxusnej nehnuteľnosti je bývalý minister hospodárstva Robert Nemcsics, ktorý vo vládnom kabinete sedel krátko po prelome milénií.

archívne video

Envirofond by mal vrátiť vlastníkovi sanovanej nehnuteľnosti peniaze (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

So sumou, ktorú za nehnuteľnosť pýtajú, si realitní makléri poriadne uleteli. V prípade vily, ktorá podľa slov bývalého ministra patrila jeho rodičom, sa cena vyšplhala blízko k trom miliónom eur. Podľa realitného portálu, ktorý má jej predaj na starosti, ide o šesťizbovú nehnuteľnosť v tesnej blízkosti kostola na Kalvárii a pamätníka Slavín, píše Nový Čas.

Bývalý minister predáva luxusnú
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky)

Impozantná stavba je dielom bratislavského podnikateľa Štefana Pallehnera, ktorý ju dal postaviť ešte v roku 1927. Ako uvádza realitný portál, pred trinástimi rokmi prešla úplnou rekonštrukciou. Podľa exministra, ktorý v rokoch 2002-2004 pôsobil ako politik za stranu ANO, patrila vila jeho rodičom. „Bol to rodičovský dom. Otec zomrel pred dvomi mesiacmi. Bol dlhodobo chorý, nakoniec bol v zariadení sociálnych služieb. V dome mal právo doživotného užívania,“ povedal pre portál.

Bývalý minister predáva luxusnú
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR/ Pavel Neubauer)

Nemcsics sa politike už dlhé roky nevenuje; po svojom krátko pôsobení na rezorte, z ktorého musel odísť pre konflikt s dnes právoplatne odsúdeným Pavlom Ruskom, sa z politického života stiahol. V súčasnosti podniká najmä v oblasti strojárstva. S realitami už nejaké skúsenosti má. Podľa českého obchodného registra je majiteľom loveckého kaštieľa Lány na Morave.

Bývalý minister predáva luxusnú
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky)

Viac o téme: DomMinister hospodárstvaVilaSlavínPolitikBratislavaNehnuteľnosťRobert Nemcsics
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu