Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Slovenská pošta sa zbavuje niektorých nehnuteľností: Záujemcovia si budú musieť siahnuť hlboko do vrecka

Pobočka pošty v Ilave Zobraziť galériu (4)
Pobočka pošty v Ilave (Zdroj: posta.sk)

BRATISLAVA - Slovenská pošta aktuálne ponúka na predaj časť svojho nehnuteľného majetku v Bratislave, v Ilave a v Perneku. Nehnuteľnosti Slovenskej pošty môže predávať akákoľvek realitná kancelária alebo realitný maklér na Slovensku. Vyplýva to z Verejného prísľubu, ktorý Slovenská pošta uverejnila na svojej webovej stránke.

archívne video

Slovenská pošta v Banskej Bystrici vystavuje najlepšie diela významného slovenského rytca Františka Horniaka (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Tento Verejný prísľub umožňuje, aby sprostredkovanie predaja nehnuteľného majetku Slovenskej pošty vykonávala ktorákoľvek realitná kancelária alebo realitný maklér disponujúci príslušným oprávnením. Verejný prísľub zároveň stanovuje cenník provízií v závislosti od predajnej ceny nehnuteľnosti.

Na predaj

V Bratislave sa Slovenská pošta zbavuje svojej budovy v Starom meste, pričom minimálna ponuková celková kúpna cena za celok je stanovená na 3 015 383,15 eur bez DPH. V budove má aktuálne časť priestorov prenajatých spoločnosť Slovak Telekom. Kupujúci by po prevode vlastníckeho práva k nehnuteľnostiam vstúpil do právneho postavenia prenajímateľa podľa súčasnej Nájomnej zmluvy.

Budova Slovenskej pošty v Starom meste
Zobraziť galériu (4)
Budova Slovenskej pošty v Starom meste  (Zdroj: posta.sk)

V Ilave ponúka Slovenská pošta svoju budovu v tesnej blízkosti väznice a v tomto prípade je v objekte aj bytová jednotka. Záujemca o celú budovu si musí pripraviť minimálne 606 308,66 eur bez DPH. Jednotlivé časti nehnuteľnosti sa ale dajú kúpiť aj samostatne.

Pobočka pošty v Ilave
Zobraziť galériu (4)
Pobočka pošty v Ilave  (Zdroj: posta.sk)

V Perneku v okrese Malacky je na predaj budova Slovenskej pošty za minimálne 64 689,10 eur bez DPH. „Ponuku predaja nehnuteľného majetku pre realitné kancelárie a realitných maklérov budeme priebežne rozširovať o ďalšie nehnuteľnosti,“ informuje Slovenská pošta.

Budova Slovenskej pošty v Perneku
Zobraziť galériu (4)
Budova Slovenskej pošty v Perneku  (Zdroj: posta.sk)

Viac o téme: IlavaPernekSlovenská poštaBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu