Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Internetom sa šíri video z Bratislavy: Slovákom papuču dali, Ukrajinke nie! Mestská polícia reaguje

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: grab fb vid)

BRATISLAVA - V piatok sa na sociálnej sieti Facebook objavilo video, kde sú zachytení mestskí policajti pred obchodným domom v Ružinove. Podľa autorky videa mali policajti dať papuču dvom vozidlám, ktoré mali slovenské poznávacie značky a vozidlo s ukrajinskou značkou mali odignorovať. Podľa mestskej polície je pravda ale úplne inde.

archívne video

Mestská polícia v Bratislave od marca používa telové kamery, zatiaľ ich má 28 (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

"Ak by nám autorka napísala a požiadala o vysvetlenie, tak jej ho dáme. Ak by nás označila v príspevku, tak zistíme už v piatok, čo sa stalo. Nič z toho neurobila a rozhodla sa šíriť nenávisť. Za tento čas má jej príspevok viac ako 1 600 zdieľaní a nespočetne veľa videní,“ informujú mestskí policajti.

Čo sa stalo?

Predmetné parkovacie miesta sú vyhradené na státie počas pracovných dní medzi 7:00 až 8:00 pre ľudí, ktorí vozia svoje deti do tamojšej školy a parkovanie je v tomto čase dovolené na desať minút. Mestskí policajti riešili v tejto oblasti v piatok ráno viaceré priestupky v a všimli si dve vozidlá, ktoré parkovali na týchto miestach. Keďže tam stáli viac ako desať minút, rozhodli sa umiestniť na ne blokovacie zariadenie. Prvé umiestnili v čase 8:02 a druhé v čase 8:05.

"V tomto čase prišla šoférka s vozidlom s ukrajinskou štátnou poznávacou značkou a spýtala sa našej policajtky a policajta, či na danom mieste môže zaparkovať. Vysvetlili jej, že už je po ôsmej hodine ráno a môže na danom mieste stáť,“ vysvetľuje mestská polícia.

Policajti zároveň prosia občanov, aby zvažovali, čo budú šíriť medzi ľuďmi, aby si overovali informácie a rozmýšľali, aké dôsledky môžu mať. "Nenávisť sa k nám vracia ako bumerang. Buďte k sebe tolerantní na sociálnych sieťach, v uliciach mesta, v prostriedkoch verejnej dopravy a aj za volantom a snažte sa myslieť aj na druhých,“ uzavrela svoj príspevok mestská polícia.

Internetom sa šíri video
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Mestská polícia Bratislava)

Viac o téme: PapučaMestská polícia Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu