Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Sto dní ministra Tarabu ukázalo, že ochrana prírody je preňho len prekážkou, tvrdí Progresívne Slovensko

Tomáš Taraba
Tomáš Taraba (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Sto dní ministra životného prostredia Tomáša Tarabu (nominant SNS) ukázalo, že jeho prioritou nie je príroda, ale biznis zaseknutý v minulom storočí. Skonštatovala to poslankyňa parlamentu za Progresívne Slovensko (PS) Tamara Stohlová.

Jeho činnosť sa podľa nej niesla v duchu nesplnených predvolebných sľubov, brutálnych personálnych čistiek a riešeniach škodlivých pre životné prostredie. "Príroda a životné prostredie sa pozitívnych správ nedočkali. Symbolom kvality Tarabových nominácií sa stal pytliak na čele Tatranského národného parku. Šírenie strachu z medveďov bolo hlavnou predvolebnou témou kandidátov za SNS, no teraz vidíme akurát ich absolútnu neschopnosť prísť s riešeniami," dodala. 

archívne video

Minister životného prostredia Taraba hodnotí sto dní v úrade (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Poslanec Michal Sabo (PS) tiež Tarabu skritizoval v súvislosti s vyhlásením výziev, napríklad na výstavbu vodovodov a kanalizácií. "Dať samosprávam k dispozícii peniaze je dôležité, zároveň však potrebujú pomoc s rozhodovaním sa pre správne opatrenia, s prípravou projektov, implementáciou a realizáciou," uzavrel Sabo.

Činnosť envirorezortu za prvých 100 dní vlády skritizovala aj mimoparlamentná strana Demokrati. Podotkla, že vedenie rezortu za ten čas ukázalo, ako sa robí rozvrat v ochrane prírody. Strana skritizovala aj Tarabove piatkové hodnotenie krokov rezortu. "Opäť ukázal, že jeho nič okrem ustupovania priemyslu a budovania spaľovní nezaujíma. To, čo on nazýva balans medzi ochranou životného prostredia a rozvojom hospodárstva, je v skutočnosti návrat do prekonanej priemyselnej éry, vďaka čomu ohrozí zdravie a prosperitu obyvateľov," uviedol člen predsedníctva strany Michal Kiča.

Viac o téme: BiznisPrírodaOchrana SNSProgresívne SlovenskoTomáš Taraba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu