Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V rade vlády pre duševné zdravie vznikne výbor pre psychosociálnu podporu

(Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

BRATISLAVA - V Rade vlády SR pre duševné zdravie vznikne nový výbor pre psychosociálnu podporu. Prispieť má ku progresívnym a koordinovaným opatreniam, ktoré si vyžaduje humánna, moderná a dostupná starostlivosť o duševné zdravie. Doplnenie štatútu rady vlády schválil kabinet na svojom stredajšom rokovaní.

"Výbor vytvorí platformu združujúcu všetkých aktérov podieľajúcich sa na podpore v oblasti duševného zdravia, od špecializovaných až po komunitné služby na lokálnej úrovni tak, aby spoločne spolupracovali na napĺňaní potrieb individuálnych klientov a komunít v celom spektre potrebných služieb a vzdelávania, rozvíjaných v zmysle medzinárodných štandardov a národných priorít," vysvetlilo Ministerstvo zdravotníctva SR.

Navrhovaná štruktúra je zároveň podľa neho dôležitým nástrojom na identifikáciu a priebežný monitoring potrieb a priorít v jednotlivých regiónoch Slovenskej republiky, ako aj na identifikáciu nových partnerstiev a aktiváciu zdrojov finančných prostriedkov na podporu realizácie národných cieľov v oblasti starostlivosti o duševné zdravie.

Viac o téme: VýborVládaDuševné zdravie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu