Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Počasie ako na hojdačke: Čaká nás ďalšia prudká zmena, ktoré dni prinesú zvrat v teplotách?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Gettyimages.com)

BRATISLAVA – Mohutný vietor až orkán, ktorý zasiahol horské oblasti aj nížiny, spôsoboval materiálne škody. Severozápadné prúdenie prinieslo nielen veľmi silný vietor, ale aj sneženie na severe Slovenska. V nadchádzajúcich dňoch by však všetko malo byť inak.

Jednotlivé frontálne vlny, ktoré postupovali do Európy, prinášali mimoriadne veterné počasie. Blížiaca sa tlaková výš, ktorá sa zvýrazňuje nad Nemeckom, prinesie už o chvíľu stabilné počasie aj k nám. Postupovať bude smerom na Tatry a až nad Rumunsko, no výrazne ovplyvní aj počasie na našom území, informuje imeteo.sk.

Vyrezávanie ľadovej sochy na Skalnatom Plese (Zdroj: TASR/František Iván)

Od dnešného dňa by tak počasie malo byť stabilné a prevládať by malo jasné až polojasné počasie s rannými hmlami. Teploty budú iba slabo nad nulou, na niektorých miestach však môžu stúpnuť až k ôsmim stupňom Celzia. Noci však môžu byť naďalej mrazivé.

Hoci teploty, ktoré nás čakajú v nasledujúcich dňoch, budú nad priemerom, výrazné oteplenie nemožno očakávať. Zmeny v teplotách a prvý náznak zlepšenia by sa mal na našom území objaviť až koncom budúceho týždňa. Teploty by vtedy mohli pokoriť aj hranicu +10 stupňov Celzia.

Viac o téme: PočasiePredpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu