Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

NAKA zasahuje pre podozrenie z terorizmu: Hrozba bombových útokov! Fico dostal výhražný list

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra (NAKA) aktuálne zasahuje v prípade podozrenia z terorizmu. Akcia súvisí s hrozbou uskutočnenia bombových útokov počas štvrtkových verejných zhromaždení v Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

V pondelok (22. 1.) bol na Úrad vlády SR doručený list. V ňom sa pisateľ vyhrážal predsedovi vlády, že na zhromaždeniach budú umiestnené bomby. "Ako aj v iných prípadoch, ani v tomto polícia vec nebrala na ľahkú váhu a ihneď začala konať. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry už vedie vyšetrovanie vo veci trestného činu teroristického útoku," informovala polícia s tým, že sa policajtom NAKA podarilo podozrivú osobu stotožniť a vypátrať.

Vo štvrtok dopoludnia podozrivého zadržali a aktuálne s ním vykonávajú procesné úkony. "V prípade, že bude osoba obvinená a bude jej dokázaná vina, hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie," informuje polícia s tým, že prijali opatrenia, aby boli verejné zhromaždenia bezpečné. Zabezpečí tiež, aby neboli ničím rušené.

Mestská i štátna polícia posilnia v Bratislave hliadky v súvislosti s protestom

Mestská polícia v Bratislave spolu so štátnou políciou posilňujú z bezpečnostných dôvodov svoje hliadky v súvislosti so štvrtkovým protestom na Námestí SNP. Dianie bude sledovať aj prostredníctvom kamerového systému i dronov. Informuje o tom na sociálnej sieti.  "Mestská polícia posilňuje aj dozor nad ulicami prostredníctvom kamerového systému. Kamery slúžia nielen na prevenciu priestupkov a trestných činov, ale záznamy z nich môžu byť použité aj ako dôkaz," pripomína polícia.

Mestská polícia bude dohliadať aj na pokojný priebeh podujatia. Ľudí, ktorí sa nestotožňujú "s posolstvom protestov", vyzýva, aby sa zdržali antikampaní. V prípade, ak by bol niekto svedkom protiprávneho správania, prípadne sa cítil ohrozený, môže sa obrátiť na najbližšiu policajnú hliadku alebo kontaktovať mestskú políciu prostredníctvom linky 159.

Počas zhromaždenia môže byť zároveň prerušená premávka električiek, ktoré budú dočasne jazdiť obchádzkovými trasami. Tí, ktorí sa budú chcieť v danom čase dostať do centra autami, musia počítať so zvýšeným počtom chodcov i možnými zdržaniami. Polícia odporúča prejazdu alebo parkovaniu v centre sa v danom čase vyhnúť.

Viac o téme: NAKANárodná kriminálna agentúraTerorizmus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu