Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ódor je späť! Bývalý premiér ide skúsiť šťastie v politike: Stal sa lídrom kandidátky známej strany

Ľudovít Ódor Zobraziť galériu (2)
Ľudovít Ódor (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Bývalý premiér úradníckej vlády je po pár mesiacoch späť. Ľudovít Ódor bude kandidovať za europoslanca. A nielen to. Povedie tiež kandidátku Progresívneho Slovenska.

O Ódorovej kandidatúre vo farbách PS informoval šéf strany Michal Šimečka. Z tejto správy mám veľkú radosť! Tím PS posilnila výrazná osobnosť - lídrom našej kandidátky do Európskych volieb bude bývalý premiér Ľudovít Ódor,“ uviedol.

archívne video 

Expremiér Ľudovít Ódor sa s fanúšikmi a podporovateľmi rozlúčil posledným videom (Zdroj: Facebook/Ľudovít Ódor)

„PS sme vždy budovali ako hnutie, ktoré má na prvom mieste budúcnosť Slovenska. A tú vieme tvoriť iba s najlepšími odborníkmi a odborníčkami. S týmto programom sme v národných voľbách získali 18 % hlasov, s týmto étosom dnes 32 poslankýň a poslancov PS denne bojuje v Národnej rade proti mafiánskemu valcu Roberta Fica. Doba je veľmi vážna, Ficova vláda reálne hrozí únosom Slovenska niekam k Orbánovi a Putinovi. Chcú ovládnuť všetko - parlament, vládu, prezidenta aj europarlament. Predstavte si, že by hlasom Slovenska v Bruseli bol Andrej Danko či Ľuboš Blaha. To nesmieme dopustiť, nemôžu mať všetko,“ odkázal.

Ódor je späť! Bývalý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Michal Šimečka • Progresívne Slovensko)

Okrem toho, že Ódor povedie kandidátku PS, bude tiež predsedom správnej rady Progresívneho inštitútu, kde strana pripravuje program pre budúcnosť Slovenska. „Máme spolu jasnú ambíciu - vyhrať európske voľby a presadiť v slovenskej politike hlas rozumu, odbornosti, morálky aj zahraničnopolitického kompasu,“ dodal Šimečka.

Viac o téme: EurovoľbyKandidátkaPSĽudovít Ódor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu