Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Prezidentka diskutovala so zástupcami cirkví na Slovensku: Toto boli témy stretnutia!

Zobraziť galériu (11)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová v pondelok diskutovala so zástupcami cirkví a náboženských spoločností o aktuálnej situácii v spoločnosti. Spomínali aj marginalizované skupiny, pomoc Ukrajine či rôzne činnosti a služby, ktoré zástupcovia cirkví a náboženských spoločností počas roka vykonávajú.

"Je to pre mňa vždy veľmi vzácna príležitosť stretnúť sa s ľuďmi viery a mať možnosť rozprávať sa o veciach, ktoré pretrvávajú, ktoré sú hlboké, dôležité a dokonca si dovolím povedať možno tie najdôležitejšie pre všetky doby," zdôraznila prezidentka.

aktuálne video

Generálny biskup ECAV na Slovensku Ivan Eľko hovorí po stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Slovensko podľa nej čelí javom, ako je vysoká miera nedôvery, nespokojnosti, frustrácie a niekedy až nenávisti. Priblížila, že so zástupcami cirkví a náboženských spoločností hovorili o potrebe hľadať pokoj založený na spravodlivosti. Podľa slov hlavy štátu diskutovali tiež o tom, aké je potrebné venovať sa mladým ľuďom, aby zo Slovenska neodchádzali a cítili nádej, najmä z hľadiska budúcnosti krajiny.

Prezidentka diskutovala so zástupcami
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ako skonštatovala, je dôležité uvedomovať si dary v súkromných životoch aj na úrovni celého Slovenska. "Máme veľa darov, aj keď žijeme možno ťažkú dobu, ale je dobré uvedomiť si, akých šikovných, skvelých, talentovaných ľudí v komunitách, obciach a mestách po celej krajine máme, a to je náš potenciál," poznamenala.

Prezidentka diskutovala so zástupcami
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Čaputová predstaviteľom cirkví a náboženských spoločností poďakovala za to, čo na Slovensku robia. "Je to množstvo neviditeľnej, možno často nie celkom docenenej činnosti, pomoci, služby, ktorú tieto cirkevné spoločnosti na Slovensku vykonávajú," dodala.

Viac o téme: StretnutieDiskusiaPrezidentkaCirkviTémyZuzana ČaputováCirkev
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu