Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

S falošným preukazom chodí po prevádzkach! Obchodná inšpekcia upozorňuje na podvodníčku

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/Jaroslav Novák, Getty Images)

BRATISLAVA – Neznáma podvodníčka sa v prevádzkach preukazovala falošným inšpektorským preukazom. Upozorňuje na to Slovenská obchodná inšpekcia (SOI), ktorá v tejto súvislosti pripomína, že inšpektori vykonávajú kontrolu vždy vo dvojici.

Pokiaľ nie je vykonávaný kontrolný nákup, je každý inšpektor SOI povinný, pri začatí kontroly na mieste, preukázať sa služobným preukazom, vykonať kontrolu a všetky skutočnosti, ktoré zistí pri kontrole zapísať do inšpekčného záznamu, resp. protokolu.

"Preukaz inšpektora SOI je v tmavohnedom koženom puzdre, so zlatým štátnym znakom a názvom Slovenská obchodná inšpekcia. Vo vnútri preukazu je fotografia inšpektora, jeho podpis, číslo preukazu, oprávnenia inšpektora v zmysle platných právnych predpisov a podpis ústrednej riaditeľky SOI,“ uvádza na svojom webe obchodná inšpekcia.

S falošným preukazom chodí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: soi.sk)

Inšpekcia dostala vo štvrtok 18. januára informáciu o aktivite neznámej osoby, ktorá sa preukazovala falošným inšpektorským preukazom. "V prípade, že má kontrolovaná osoba podozrenie, že ide o „falošného inšpektora“, má možnosť obrátiť sa s dotazom (aj telefonicky) na inšpektorát SOI v príslušnom kraji, alebo na Ústredný inšpektorát SOI v Bratislave,“ informujú zo slovenskej obchodnej inšpekcie.

Viac o téme: PodvodSlovenská obchodná inšpekcia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu