Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

ŠKANDÁL Na internete sa objavila falošná cestovná kancelária: Zákazníci končia bez peňazí aj dovolenky

(Zdroj: Getty Images, Facebook/Tiptravel (tiptravelgo))

BRATISLAVA – Na Slovensku sa objavili ďalší podvodníci, ktorí sa od dôverčivých ľudí snažia vylákať peniaze a osobné údaje. Tentoraz by ste si mali dať veľký pozor pri výbere dovolenky na sociálnej sieti Facebook. Na podozrivú stránku v tomto prípade upozorňujú až dve cestovné kancelárie, ktorých údaje podvodníci zneužili.

archívne video

Dôležité rady dopravného experta vodičom pred odchodom na dovolenku (Zdroj: FB/Polícia SR)

"Každý rok sa objaví zopár podvodných stránok, lákajúcich na úžasné dovolenky za neskutočné ceny! Nedajte sa okradnúť. Tu je najnovšia podvodná stránka, ktorá spĺňa všetky znaky podvodu!,“ upozornila svojich skladovateľov stránka Letenky za babku na sociálnej sieti Facebook. Má ísť o stránku Tiptravel  (tiptravelgo), ktorá ukradla názov známej slovenskej cestovnej kancelárie.

Podvodníci lákajú ľudí na nereálne ceny a falošné referencie. Rezerváciu dovolenky potom komunikujú cez Whatsapp či Facebook. Podozrivú stránku sleduje už viac ako 30-tisíc ľudí, ktorí sa vo veľkom zapájajú do podvodných súťaží. "Ako vás oklamú? Chcú, aby ste im napísali na Facebooku, tvária sa, že overujú termín a dostupnosť a potom pošlú platobné údaje na zaplatenie zálohy 20% na litovský účet,“ píše stránka Letenky za babku. Poslanú zálohu však zrejme už nikdy neuvidíte.

Podávajú trestné oznámenie

Na podvod upozornila aj cestovná kancelária TIP travel a.s., ktorá svojich zákazníkov varuje, že falošný účet ponúka dovolenky vyhlasuje súťaže v ich mene. "Podobné súťaže aj v minulosti prebiehali na falošných stránkach automobiliek a pod., pričom súťaže tohto typu zvyknú zaznamenať naozaj obrovské množstvo komentárov a zdieľaní,“ uviedla TIP travel.

Podozrivá stránka mala navyše zneužiť kontaktné údaje spoločnosti TraVel, s.r.o, ktorá sa rozhodla podať trestné oznámenie. "Títo podvodníci zneužili dobré meno jedného známeho touroperátora na Slovensku a používajú naše údaje ako obchodné meno, IČO a sídlo spoločnosti. Prosíme Vás buďte opatrní komu zveríte výber vašej dovolenky. Nie sú to malú peniaze, ktoré dáte za svoju vytúženú dovolenku, tak aby nepadli do rúk podvodníkom. Na túto spoločnosť podávame trestné oznámenie!,“ informuje TraVel, s.r.o.

Viac o téme: DovolenkaPodvodCestovná kancelária
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu