Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Zomrel jeden z najbohatších Slovákov: Milionár Michal Lazar navždy odišiel vo veku 66 rokov

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/Štefan Puškáš, SITA)

BRATISLAVA – Vo veku 66 podľahol v ťažkej chorobe jeden z najbohatších mužov Slovenska. Informáciu Topkám potvrdili viaceré nezávislé zdroje. Muž, ktorý sa svojou prácou vypracoval na pozíciu 20. najbohatšieho Slováka mal za sebou mnohé úspechy.

archívne video

Železnice k výročiu vypravili na koľajnice pojazdnú galériu (Zdroj: Dromedár / Pavol Urbánek)

Michal Lazar (†66) sa bol podľa magazínu Forbes 20. najbohatším Slovákom s majetkom zhruba 220 miliónov eur. Počas svojho života pôsobil ako právnik, podnikateľ či šéf štátnych. Podnikal najmä v oblasti strojárstva a realít.

Podnikal aj v oblasti predaja áut cez firmy skupiny Top Auto. V oblasti realít podnikal cez skupinu Immocap. Jeho podnikom sa darilo aj napriek nepriazni osudu. Ako udáva Forbes, v priebehu roku 2021 jeho firmy zvyšovali tržby aj napriek ruskej agresii na Ukrajine, pričom vozne, ktoré vyrábali sa dostávali najmä do Švajčiarska, Poľska či Nemecka.

Zomrel jeden z najbohatších
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR – Milan Kapusta)

Podnikateľ so srdcom na správnom mieste

Lazar si svoje peniaze len nenahrabával. Svojimi zdrojmi pomáhal aj iným. "Združenie priateľov NOÚ a Národný onkologický ústav vyjadrujú neopísateľnú vďaku p. Dr. Michalovi Lazarovi za dlhoročnú finančnú podporu, priateľstvo a priazeň. Pán doktor Michal Lazar a TATRAVAGÓNKA POPRAD boli prvými a najväčšími podporovateľmi projektov Združenia priateľov NOÚ a NOÚ. Vďaka Dr. Lazarovi boli zrekonštruované viaceré oddelenia ústavu a NOÚ získal niekoľko moderných prístrojov a technológií, ktoré dnes slúžia všetkým pacientom ústavu," napísal na sociálnej sieti onkológ Jozef Dolinský.

"V priebehu 15 rokov existencie Združenia priateľov NOÚ Dr. Lazar investoval do projektov Združenia a NOÚ takmer 200 tis. EUR…" dodal.

Viac o téme: Michal LazarSmrťTatravagonka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu