Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Desivé zistenia v prípade zdemolovanej benzínky: Nebola to nehoda! Šialenec mal na D1 počuť hlasy

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj)

TRNAVA – V prípade desivého nárazu zo začiatku januára, kedy vodič jazdiaci na D1 plynulo prešiel z ľavého pruhu na benzínku, kde zdemoloval jeden zo stojanov, sa objavili nové zistenia. Mladý Bulhar údajne pocítil nutkanie naraziť do pumpy a v hlave počul hlasy. Sudca dokonca mladíka prirovnával ku vrahovi z pražskej univerzity.

S novými zisteniami prišiel portál startitup.sk. "Vnútorný hlas mi povedal, aby som auto v plnej rýchlosti nasmeroval na čerpaciu stanicu,“ opakoval dokola bulharský vodič, ktorý na nemeckom Volve začiatkom januára v obrovskej rýchlosti zdemoloval stojan čerpacej stanice na diaľnici D1 pri Červeníku.

Autentické zábery šialenej nehody na D1 (Zdroj: Facebook/HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov)

Podľa informácií Startitupu sa muž počas výsluchov správal zvláštne, miestami mal neprítomný pohľad a z času na čas vykríkol "AL*H AKB*R“. Následne povedal vyšetrovateľovi, že mu to hovorí hlas v hlave. Mladík mal už počas prevozu spôsobiť eskorte problémy a 28-ročného Bulhara si dokonca v istom momente muselo prevziať špeciálne zásahové komando.

Sudca ho prirovnal k vrahovi z Prahy

Policajný vyšetrovateľ už vie, že príčinou nehody nebol alkohol, drogy ani mikrospánok. V uznesení sa slovo nehoda zmenilo na "cielene narazil". "Nie je vylúčené, že obdobné impulzy a pocity sa zopakujú, bude ich opätovne pociťovať a s vozidlom nasmeruje priamo do davu ľudí a spôsobí ešte väčší nenapraviteľný následok – smrť. Tieto skutočnosti sú závažné aj s prihliadnutím na udalosti z posledných dní v Prahe, kde došlo k usmrteniu viacerých študentov práve osobou s obdobným duševným profilom,“ povedal podľa portálu sudca.

Ako zázrakom sa nikomu nič nestalo

28 ročný Bulhar išiel vo štvrtok 4. januára na aute Volvo V40 s nemeckými evidenčnými číslami, po diaľnici D1 smerom z Piešťan na Trnavu. Krátko pred 13:00 h zišiel z diaľnice na odpočívadlo Červeník a vo vysokej rýchlosti narazil do tankovacích stojanov čerpacej stanice. S autom nakoniec skončil až na neďalekom parkovisku.

Na čerpacej stanici pri D1 auto v plnej rýchlosti vletelo do jedného zo stojanov (Zdroj: Facebook/HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov)

Zo záberov, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach je pritom zjavné, že hneď vedľa stálo iné vozidlo a chvíľu pred nárazom okolo prechádzal kamión. Ako zázrakom sa nikomu nič nestalo. Celkové škody na majetku boli predbežne vyčíslené na viac ako 200-tisíc eur.

Policajti vyšetrujú okolnosti nehody na D1
Zobraziť galériu (6)
Policajti vyšetrujú okolnosti nehody na D1  (Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj)

"Pri prehliadke vozidla policajti našli a zaistili aj viaceré predmety, ktoré by mohli súvisieť s trestnou činnosťou. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné poskytnúť bližšie informácie," informovala vtedy polícia na sociálnej sieti.

Viac o téme: NehodaČerveníkBulhar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu