Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

SaS vyzýva Žilinku, aby vystúpil v Národnej rade aj k novele Trestného zákona

Maroš Žilinka
Maroš Žilinka (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Opozičná SaS vyzýva generálneho prokurátora Maroša Žilinku, aby požiadal o vystúpenie v Národnej rade (NR) SR aj v súvislosti s novelou Trestného zákona a zrušením Úradu špeciálnej prokuratúry. Informoval hovorca strany Ondrej Šprlák. Žilinka reagoval, že svoje konanie nikdy neprispôsoboval a ani nebude prispôsobovať výzvam žiadnej politickej strany.

"Maroš Žilinka pri radikálnom znižovaní trestov a rušení špeciálnej prokuratúry trestuhodne mlčí. Miesto toho, aby k celej problematike zaujal odborné stanovisko, absurdne a za zatvorenými dverami spolu s Petrom Pellegrinim a Borisom Suskom finguje medzirezortné pripomienkové konanie. Marošovi Žilinkovi nezáleží na spravodlivosti, inak by nedovolil takýto rozklad právneho štátu na Slovensku," uviedol predseda SaS Richard Sulík.

archívne video

Žilinka považuje podanie prezidentky na Ústavný súd za účelové (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ak dokázal generálny prokurátor požiadať o mimoriadne vystúpenie v parlamente v súvislosti s reedukačnými centrami, strana ho vyzýva, aby tak spravil aj v prípade novely Trestného zákona a zrušenia Úradu špeciálnej prokuratúry. SaS by očakávala, že sa Žilinka ozve hneď po tom, ako vláda predložila svoje návrhy v skrátenom legislatívnom konaní do parlamentu. "Nikdy som neprispôsoboval a nebudem prispôsobovať moje konanie, postupy a vyjadrenia výzvam, predstavám či prianiam žiadnej politickej strany," reagoval Žilinka na sociálnej sieti.

Viac o téme: SaSNárodná radaMaroš ŽilinkaÚrad špeciálnej prokuratúryTrestný zákon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu