Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Polícia očakáva zvýšenú intenzitu premávky pre preteky v Jasnej: Záchranári majú posilnené služby

Petra Vlhová
Petra Vlhová (Zdroj: SITA/AP/Giovanni Auletta)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Polícia počas tohto víkendu predpokladá zvýšenú intenzitu premávky na Liptove pre preteky v Jasnej. Týka sa to hlavne diaľnice D1, Liptovského Mikuláša a Ružomberka. Cestujúcim, ktorí sa podujatia nezúčastnia, polícia odporúča, aby sa týmto úsekom vyhli. Informovala o tom žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

Vstup do Demänovskej Doliny bude v sobotu (20. 1.) a v nedeľu (21. 1.) od 7.30 h zatvorený. Preto organizátor odporúča príchod v čase od 4.00 do 6.00 h. "Cestnú premávku budeme monitorovať a regulovať. Apelujeme na dodržiavanie pokynov policajtov, ktorí budú zabezpečovať plynulosť premávky," uviedla Šefčíková.

archívne video

Športová riaditeľka pretekov Jana Palovičová o pretekárskej trati v Jasnej (Zdroj: TASR/František Iván)

Pripomenula, že na preteky vypracovali bezpečnostné opatrenia, do ktorých zapoja zvýšený počet policajtov dopravnej, poriadkovej, železničnej aj kriminálnej polície. Stredisko Jasná cez víkend privíta tretie podujatie Svetového pohára alpských lyžiarok v ére samostatnosti. Najlepšie lyžiarky sveta, medzi nimi aj Slovenka Petra Vlhová, sa predstavia v Nízkych Tatrách najprv v sobotu v obrovskom slalome a v nedeľu aj v špeciálnom slalome. V stredisku očakávajú počas súťažného víkendu vyše 11.500 divákov. Autobusy budú voziť návštevníkov do dejiska od 4.30 h.

Záchranári majú pre svetový pohár v Jasnej posilnené služby

Na žilinskom krajskom operačnom stredisku záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) posilnili služby operátorov tiesňovej linky 155. Dôvodom je konanie svetového pohára v Jasnej počas víkendu. Informovala hovorkyňa OS ZZS Petra Klimešová.

"Keďže sa počas podujatia očakáva veľká účasť návštevníkov zo zahraničia, ide o operátorov tiesňovej linky s aktívnou znalosťou svetových jazykov. Okrem toho sa priamo na mieste akcie bude nachádzať 60 členov Horskej záchrannej služby, záchranársky vrtuľník, posádka rýchlej lekárskej pomoci a tri ambulancie rýchlej zdravotnej pomoci," priblížila hovorkyňa.

Viac o téme: DiaľnicaPremávkaPreteky PolíciaJasnáPetra Vlhová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu