Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Horskí záchranári ratovali 52-ročného muža, pod Martinskými hoľami si zlomil členok: Zasahovať museli aj pri Skalke

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba)

MARTIN - Záchranári z Horskej záchrannej služby (HZS) zasahovali v sobotu na starej ceste vedúcej k Martinským holiam, 52-ročný muž si tam zlomil členok. Informovala o tom HZS na svojej webovej stránke.

archívne video

Horskí záchranári pomáhali dvom poľským horolezkyniam v oblasti Jastrabej veže (Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba)

Horských záchranárov privolali na pomoc prostredníctvom tiesňovej linky, zranenému mužovi vyrazil na pomoc záchranár na terénnej štvorkolke. Ten pacienta ošetril a zafixoval mu končatinu. "Následne bol pacient transportovaný na Stráne, kde bol odovzdaný do starostlivosti privolanej posádke zdravotných záchranárov," informuje HZS.

Horskí záchranári zasahovali na Skalke pri dvoch úrazoch bežkárkov

Horskí záchranári zasahovali v sobotu na Skalke pri Kremnici pri dvoch úrazoch bežkárov. Pri páde sa zranila 64-ročná žena i 60-ročný muž. Na svojej oficiálnej webovej stránke o tom informovala Horská záchranná služba (HZS). Horskí záchranári zo Skalky boli najskôr privolaní na pomoc pre 64-ročnú ženu, ktorá na bežeckom štadióne utrpela pri páde poranenie bedrového kĺbu. Záchranári ženu ošetrili a odovzdali do starostlivosti privolanej posádke záchrannej zdravotnej služby.

Krátko na to boli horskí záchranári požiadaní o pomoc pre 60-ročného bežkára, ktorý si pri páde spôsobil poranenie dolnej končatiny. "Záchranári mužovi poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť, analgézu a zateplenie. Následne muža transportovali k jeho motorovému vozidlu, ktorým pokračoval v sprievode rodiny na ošetrenie do nemocnice samostatne," priblížila HZS.

Viac o téme: ZáchranaČlenokHorská záchranná službaMartinské hole
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu