Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Neuveriteľná hanba! Radačovský vyhlásil ZÁPADU vojnu priamo v europarlamente: VIDEO Držte huby, zakončil

Miroslav Radačovský sa vyhrážal, že ak sa neprestanú dodávať zbrane na Ukrajinu, tak Slovania zničia západnú Európu
Miroslav Radačovský sa vyhrážal, že ak sa neprestanú dodávať zbrane na Ukrajinu, tak Slovania zničia západnú Európu (Zdroj: Repro foto europarl.europa.eu, TASR/Philipp Schulze/dpa)

ŠTRASBURG/BRATISLAVA - Neuveriteľná hanba! Slovenský europoslanec a bývalý sudca Miroslav Radačovský sa na pôde Európskemu parlamentu vyhrážal západnej Európe, že ak sa neprestanú dodávať zbrane na Ukrajinu a zabíjať Slovania, tak sa Slovania ako bratia spoja a zničia západnú Európu.

To, čo predviedol europoslanec Radačovský v utorok na pôde Európskeho parlamentu, sa ani nedá nazvať diskusiou. Svoj prejav začal tým, že ešte pred rokom sme všetci boli presvedčení, že porazíme Rusko a podľa jeho slov dnes vieme všetci, že Rusko neporazíme. Podľa neho je tu dnes čas na alternatívu plánu B.

"Prestaňme posielať zbraňe na Ukrajinu, prestaňme podporovať zabíjanie Slovanov," znela jeho výzva v europarlamente. "Ak neprestanete, môže sa stať, že Slovania sa ako bratia spojíme - a ja verím, že sa raz spojíme - a zo Západnej Európy urobíme trávnik... Od Tatier, Šumavy až po Lamanš," vyhlásil Radačovský hrozbu v europarlamente a vyhrážku podčiarkol vetou: "Verím, že toto nikto z nás nechce!"

Radačovský vyhlásil ZÁPADU vojnu priamo v europarlamente (Zdroj: europarl.europa.eu)

Vojna na Ukrajine je podľa neho problémom Spojených štátov amerických a ich globálnych záujmov. "Európska únia je len vazalom USA. Začnime rokovať o mieri, ale bez Američanov. Prestaňme podporovať vraždenie Slovanov! Prestaňme zabíjať ľudí," vyzval Radačovský. Svoj prejav po tom, ako ho niekto začal nesúhlasne komentovať, ukončil "Shut up, shut up!" 

Vyzbrojovanie Ukrajiny považuje aj nová slovenská vláda Robert Fica za neakceptovateľné. Slovenský premiér Fico podľa jeho slov nestojí na žiadnej strane, ani na strane Ruska, ani na strane Ukrajiny. Chce jej poskytovať len humanitárnu a civilnú pomoc. "To nie je naša vojna," opakovane vyhlasuje.

Viac o téme: Európsky parlamentMiroslav Radačovský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu