Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pobyt na celom území Jemenu predstavuje hrozbu pre zdravie a život, upozorňuje Ministerstvo zahraničných vecí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Hani Mohammed, File)

BRATISLAVA - Pobyt na celom území Jemenu predstavuje hrozbu pre zdravie a život. Upozornilo na to Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR na svojom webe. Odporúča necestovať do krajiny, Slovákom, ktorí sa v nej nachádzajú, radí okamžite ju opustiť.

archívne video

S hnutím Hamas pri spravovaní Gazy už nikto nepočíta, tvrdí Blanár (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

Rezort vysvetlil, že bezpečnostná situácia v Jemene je kritická. "V dôsledku občianskej vojny, činnosti teroristických organizácii a vojenskej intervencie koalície arabských krajín došlo k jej vyhroteniu a pobyt na celom území Jemenu predstavuje hrozbu pre zdravie a život," uviedol.Varuje, že väčšina diplomatických zastúpení členských krajín Európskej únie v hlavnom meste Saná, rovnako ako konzulárny úrad vedený honorárnym konzulárnym úradníkom SR, je nefunkčná. "Obmedzenú konzulárnu pomoc občanom SR nachádzajúcim sa v Jemene zabezpečuje Veľvyslanectvo SR v Káhire," doplnilo ministerstvo

Pripomenulo, že v prípade núdze môžu občania Slovenskej republiky kontaktovať pohotovostné číslo mobilného telefónu veľvyslanectva +20 1000060968 alebo MZVEZ SR na čísle +421 2 5978 5978.Ministerstvo zároveň odporúča slovenským občanom, aby v prípade cestovania do zahraničia využili službu dobrovoľnej registrácie na webovej stránke ministerstva alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie Svetobežka.

Viac o téme: ZdravieŽivotOhrozenieJemenMinisterstvo zahraničných vecí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu