Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou upozorňuje na neštandardný proces v súvislosti s voľbou vedenia VšZP

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) upozorňuje na neštandardný proces v súvislosti s voľbou nového vedenia štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP). Poukázal na to, že ide o prvý prípad, keď štátna poisťovňa podala úradu žiadosti o vydanie predchádzajúceho súhlasu a následne rozkladom napadla rozhodnutia, ktorými jej vyhovel.

archívne video

Ministerstvo zdravotníctva sa rozhodlo odvolať šéfa Všeobecnej zdravotnej poisťovne (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

ÚDZS priblížil, že VšZP podala koncom decembra rozklad voči rozhodnutiam o udelení predchádzajúceho súhlasu na voľbu Mateja Feketeho a Moniky Begánovej za členov jej predstavenstva. V prípade Feketeho ho potom v januári vzala späť a rozhodnutie je tak právoplatné. V prípade rozkladu voči udelenému súhlasu Begánovej sa podľa úradu vykonávajú procesné úkony.

Zároveň pripomenul, že rezort zdravotníctva ako jediný akcionár zmenil stanovy VšZP a jej predstavenstvo bude dočasne len jednočlenné. "Od 11. januára je teda novým predsedom predstavenstva a zároveň jediným členom predstavenstva Michal Ďuriš, máme zato, že tento tiež neštandardný stav potrvá len krátko," doplnila hovorkyňa ÚDZS Monika Hudecová. Úrad zároveň informoval, že mu doručili žiadosti o vydanie predchádzajúceho súhlasu na voľbu troch nových členov dozornej rady štátnej poisťovne.

Viac o téme: UpozornenieVšeobecná zdravotná poisťovňaÚrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu