Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Ministerstvo zdravotníctva vyhlásilo výberové konanie na predsedu Všeobecnej zdravotnej poisťovne

(Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vyhlásilo výberové konanie na predsedu a dvoch členov predstavenstva štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP). Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 13. februára. Rezort o tom informoval na webe.

Od 11. januára je riaditeľom a predsedom predstavenstva štátnej VšZP Michal Ďuriš. Na poste nahradil Ľubicu Hlinkovú. Rezort v danom období zmenil stanovy zdravotnej poisťovne a jej predstavenstvo tak mohlo byť dočasne jednočlenné. Od 16. januára sa stal členom predstavenstva štátnej poisťovne Matej Fekete.

archívne video

Minister zdravotníctva Palkovič: Do postu predsedníčky Všeobecnej zdravotnej poisťovne bude poverená Ľubica Hlinková (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Do predstavenstva štátnej poisťovne bola vlani okrem Feketeho navrhnutá aj Monika Begánová. VšZP podala Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou žiadosti o vydanie predchádzajúceho súhlasu a následne rozkladom napadla rozhodnutia, ktorými jej vyhovel. V prípade Feketeho ho potom v januári vzala späť.

Viac o téme: VyhláseniePredstavenstvoVýberové konanieVšeobecná zdravotná poisťovňaMinisterstvo zdravotníctva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu