Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Opozícia iniciuje mimoriadny výbor k prípadu riaditeľa TANAP-u, informuje poslankyňa Stohlová

Tamara Stohlová
Tamara Stohlová (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Opozícia iniciuje mimoriadny Výbor Národnej rady (NR) SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie k prípadu riaditeľa Tatranského národného parku (TANAP) Petra Olexu. Informovala o tom poslankyňa Tamara Stohlová (Progresívne Slovensko) s tým, že naň pozývajú štátneho tajomníka envirorezortu Filipa Kuffu.

archívne video 

Novým povereným riaditeľom Správy TANAP-u sa stal Peter Olexa (Zdroj: TASR/Hudecová, Popelka)

Víta, že Olexa vyvodil zodpovednosť za svoje činy z minulosti a odstúpil. Problémom však podľa Stohlovej zostáva zaangažovanie štátneho tajomníka v celom prípade, keďže ten poveril Olexu vedením TANAP-u. "Kuffa s Olexom bývajú v Spišskom Bystrom, obaja sú tiež poľovníkmi. Považujem za veľmi nepravdepodobné, že by štátny tajomník o usvedčení z pytliactva svojho suseda nevedel. Práve táto otázka bude predmetom mimoriadneho výboru," vysvetlila poslankyňa.

Vedel o tejto skutočnosti štátny tajomník?

Ak by sa preukázalo, že štátny tajomník o tejto skutočnosti vedel a napriek tomu poveril Olexu riadením národného parku, vyviesť zodpovednosť by mal aj Kuffa, tvrdí Stohlová. Taktiež je podľa nej relevantná aj otázka transparentnosti výberových konaní. Riaditeľ Správy TANAP-u odstúpil vo štvrtok z funkcie po medializácii toho, že bol právoplatne odsúdený za pytliactvo chráneného vlka dravého.

Viac o téme: OpozíciaTANAPTamara Stohlová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu