Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V prezidentských voľbách sa bude dať voliť kdekoľvek na Slovensku: Treba mať však hlasovací preukaz

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

BRATISLAVA - Volič bude môcť v prezidentských voľbách hlasovať vo volebnej miestnosti kdekoľvek na Slovensku. Musí však mať so sebou hlasovací preukaz. Obce začnú vydávať hlasovacie preukazy najskôr od 7. februára. Uviedol to tlačový odbor ministerstva vnútra. Požiadať o preukaz sa dá osobne a aj e-mailom.

"O hlasovací preukaz možno požiadať písomne najneskôr do 4. marca 2024 na prvé kolo volieb. A najneskôr do 14. marca 2024 na druhé kolo volieb. Osobne možno vyzdvihnúť hlasovací preukaz v posledný pracovný deň pred dňom konania volieb," uviedli z ministerstva vnútra. Tieto lehoty platia aj pre požiadanie o preukaz cez e-mail. Obec má zverejniť na svojom webe emailovú adresu na podávanie žiadostí o hlasovací preukaz do 2. februára.

archívne video

Peter Pellegrini oznámil dátum prezidentských volieb (Zdroj: Topky/Maarty)

Volič môže jednou žiadosťou požiadať o hlasovacie preukazy na obe kolá volieb, musí to však v žiadosti zreteľne uviesť. Prvé kolo volieb prezidenta bude v sobotu 23. marca. Prípadné druhé kolo bude 6. apríla. Funkčné obdobie prezidentky Zuzany Čaputovej sa končí 15. júna 2024. Znovu kandidovať nebude.

Viac o téme: ŽiadosťE-mailOsobneSlovenskoHlasovací preukazPrezidenstké voľby 2024Kdekoľvek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu