Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Do boja o Prezidentský palác sa zapojilo ďalšie známe meno: Marian Kotleba ohlásil kandidatúru

Marian Kotleba sa opäť postavil pred súd.
Marian Kotleba sa opäť postavil pred súd. (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Do boja o Prezidentský palác sa oficiálne zapojilo ďalšie známe meno našej politickej scény. O post sa chce uchádzať predseda strany ĽS Naše Slovensko Marian Kotleba. Strana už zbiera pod jeho kandidatúru podpisy.

„Doteraz sa nenašiel ani jeden národovec a vlastenec, ktorý by oficiálne ohlásil kandidatúru na prezidenta SR. V záujme Slovenska a najmä toho, aby nepadlo do pazúrov liberálov, už nemožno dlhšie čakať,“ zdôvodnila strana, prečo sa rozhodla postaviť vlastného kandidáta.

archívne video 

Kotleba už síce nemá mandát poslanca, no aj tak išiel do práce, kde však už dostal toto rozhodnutie osobne (Zdroj: Topky/Maarty)

Kotlebu vykresľujú ako dlhodobého  bojovníka „za Slovensko a Slovákov, čo je aj dôvodom, prečo ho tento skorumpovaný a prehnitý systém tak veľmi nenávidí a prenasleduje. Už len samotnou kandidatúrou na prezidenta SR získa možnosť informovať širokú verejnosť nielen o nebezpečenstve liberalizmu, ale aj o zhubných plánoch svetových globalistov, EÚ a NATO.“

Kotleba nemohol v posledných parlamentných voľbách v septembri 2023 kandidovať za poslanca parlamentu. Dôvodom bol verdikt súdu z apríla 2022. Najvyšší súd ho vtedy pre kauzu extrémistických šekov v hodnote 1488 eur odsúdil na polročný trest s 18-mesačnou podmienkou. Podmienka mu tak skončila v októbri 2023.

 O post prezidenta sa uchádzajú diplomati Ivan Korčok a Ján Kubiš. Tento týždeň by mal oznámiť kandidatúru aj predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD). Potrebné podpisy od občanov zbiera aj zakladateľka Iniciatívy za vymazaných rodičov Beáta Janočková a Marta Čurajová, ktorá chce byť nezávislá apolitická národná kandidátka. O post prezidenta sa chce uchádzať aj líder mimoparlamentnej strany Aliancia Krisztián Forró. Spomína sa tiež kandidatúra exministra spravodlivosti Štefana Harabina a predsedu SNS Andreja Danka. Prvé kolo prezidentských volieb sa bude konať 23. marca 2024, prípadné druhé kolo 6. apríla 2024. 

Viac o téme: Prezidentské voľbyKandidatúraMarian KotlebaĽS NS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu