Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

LIDL sťahuje z trhu jeden zo svojich výrobkov: Zákazníci ho nemajú používať! Obchod apeluje na ich ochranu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR – Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Na trhu sa nachádza ďalší nebezpečný výrobok. Informovala o tom Slovenská obchodná inšpekcia (SOI), ktorú na to upozornil obchodný reťazec Lidl Slovenská republika (Lidl SR). Má ísť o detskú stavebnicu, pri ktorej deťom hrozí nebezpečenstvo udusenia.

Lidl SR varuje pred ďalším používaním výrobku „Puzzle/Stavebnica (senzorické stavebné prvky)“ značky „Playtive“ s artiklovým číslom IAN 422695_2210. "S ohľadom na ochranu spotrebiteľov spoločnosť Lidl SR, v.o.s., preventívne vyzýva zákazníkov, ktorí si zakúpili vyššie uvedený výrobok, aby ho ďalej nepoužívali," informuje SOI. Ide o model číslo HG10159, adresa výroby je OWIM GmbH & Co. KG, Stiftsbergstr. 1, 741 67 Neckarsulm.

LIDL sťahuje z trhu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Slovenská obchodná inšpekcia (SOI))

Na stavebnici s farebnými loptičkami zo sady „zmyslové stavebnice“ daného modelu sa môže za nepriaznivých okolností odlepiť žltý plastový uzáver, uvádza výrobca predmetného výrobku, spoločnosť OWIM GmbH & Co. KG. Podľa neho sú žltý plastový uzáver a vypadnuté guľôčky malé časti, ktoré sa dajú prehltnúť. "Ak dojčatá/malé deti prehltnú tieto malé časti, nie je možné vylúčiť riziko zadusenia," varuje.

Spoločnosť Lidl v spolupráci so spoločnosťou OWIM GmbH & Co. KG naliehavo žiada spotrebiteľov, aby stiahnutie tohto výrobku z predaja brali na vedomie a ďalej ho nepoužívali. Výrobok je možné zaslať späť prostredníctvom Slovenskej pošty. O všetkých podrobnostiach, ako môžu spotrebitelia postupovať, informuje Slovenská obchodná inšpekcia na svojom webe

Viac o téme: LidlNebezpečná stavebnica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu