Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Šimečka o Korčokovej kandidatúre: Urobíme všetko pre jeho zvolenie za prezidenta, bude protiváhou vláde

Michal Šimečka
Michal Šimečka (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Opozičné Progresívne Slovensko (PS) bude robiť všetko preto, aby vo voľbách prezidenta SR uspel Ivan Korčok. Vyhlásil to predseda PS Michal Šimečka v rozhovore pre TASR. Upozornil, že ak by sa hlavou štátu stal kandidát vládnej koalície, aj demokracia by sa mohla ocitnúť "na šikmej ploche".

"Máme definitívny postoj. Naše predsedníctvo rozhodlo o podpore Ivana Korčoka," podčiarkol Šimečka. Pripomenul, že v minulých voľbách uspelo PS a tentoraz sa hnutie rozhodlo aj vzhľadom na situáciu v krajine nenominovať vlastného kandidáta. Korčoka považuje za veľmi dobrého kandidáta. Zároveň by bol podľa neho dobrou protiváhou voči súčasnej vláde.

Archívne video

Spoločná tlačová beseda predsedov strán Progresívne Slovensko, KDH a SaS k aktuálnej politickej situácii (Zdroj: Topky/Maarty)

"Ak by sa prezidentom republiky stal vládny kandidát, predpokladám, že Peter Pellegrini (Hlas-SD), tak by sa aj slovenská demokracia mohla ocitnúť na šikmej ploche," upozornil. Pellegrini by podľa Šimečku nebol nezávislým prezidentom a slúžil by premiérovi Robertovi Ficovi (Smer-SD). Deklaroval preto, že PS urobí všetko, aby bol za prezidenta zvolený Korčok.

Čo sa týka rokovaní opozície o prípadnej podpore jedného kandidáta, podľa Šimečku sa strany rozhodujú samostatne. Predpokladá, že zvyšné strany svoj postoj vyjadria v najbližších týždňoch. Nevylučuje však, že sa viaceré opozičné strany postavia za jedného kandidáta spoločne.

Viac o téme: Ivan KorčokProgresívne SlovenskoPrezidentMichal Šimečka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu