Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Národný park Podunajsko, ktorý mal vzniknúť na juhozápade Slovenska nebude, tvrdí Tomáš Taraba

Tomáš Taraba Zobraziť galériu (2)
Tomáš Taraba (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Národný park Podunajsko, ktorý mal vzniknúť na juhozápade Slovenska, nebude. Vyplýva to z vyjadrenia ministra životného prostredia Tomáša Tarabu (nominant SNS).

​archívne video

Vyjadrenie Tomáša Tarabu k inflácii na Slovensku (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Mám absolútne negatívny názor na to, ako to plánovali, ako to robili, s nikým nekomunikovali a išli zaberať aj najúrodnejšie poľnohospodárske plochy. Takže v tejto veci sa teraz nerobí nič," povedal Taraba.Envirorezort podľa neho nebude zakladať žiadne nové národné parky. Bude manažovať tie, ktoré už na Slovensku sú. "Máme ich viac ako Rakúsko a pritom nespĺňajú ani medzinárodné základné normy. Zonácie urobili tak, že národné parky nemajú žiaden príjem a generujú ročnú stratu 24 miliónov eur," skonštatoval minister.

Národný park Podunajsko, ktorý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Národný park Podunajsko mal vzniknúť na juhozápade Slovenska. Vyhlásený mal byť na území zasahujúcom do okresov Bratislava II, Bratislava IV, Bratislava V, Senec, Dunajská Streda, Komárno a Nové Zámky, predovšetkým v hraniciach existujúcich chránených území. Išlo by o prvý národný park nížinného typu a stal by sa tak desiatym národným parkom na Slovensku. Mal nadviazať na existujúce národné parky v Rakúsku a Maďarsku.Zámer vyhlásiť tento národný park predstavil bývalý minister životného prostredia Ján Budaj v januári minulého roka.

Viac o téme: Národný parkSlovenskoTomáš TarabaPodunajsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu