Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Obrovská dráma v Prešove! Do klientskeho centra vošiel mladík a... Hrôza, čo urobil: Polícia budovu evakuovala

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

PREŠOV - Skutočná dráma sa odohrala dnes v klientskom centre v Prešove. Do budovy totiž vošiel chlapec s cestovnou taškou a všetkým ľuďom oznámil, že v nej má bombu. Miesto okamžite evakuovali. Policajti celú budovu prehľadali.

Aktualizované 15:13

Trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy vedie polícia v súvislosti so štvrtkovým prípadom bombovej hrozby v Klientskom centre v Prešove.Ako uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, predpoludním bola vyslaná policajná hliadka do budovy Klientskeho centra v Prešove.

"Na tiesňovú linku bolo oznámené, že v budove centra sa nachádza muž, ktorý má cestovnú tašku a počas komunikácie s prítomnými ľuďmi spomenul slovo bomba.Po príchode hliadky na miesto bol stotožnený, išlo o 38-ročného muža z obce v okrese Prešov, ktorý bol obmedzený na osobnej slobode," uviedla Ligdayová.Doplnila, že z bezpečnostného dôvodu bola vykonaná evakuácia osôb, následne bola vykonaná prehliadka priestorov, v ktorých sa nachádzal podozrivý muž. Výsledok prehliadky bol negatívny.

archíve video

Vyjadrenie riaditeľky školy Ing. Márie Katreniakovej k nahláseniu bomby na škole (Zdroj: Topky/Maarty)

Veľkú drámu prežili zákazníci klientskeho centra v Prešove. Podľa informácií tvnoviny.sk do budovy krátko pred 10:00 hodinou vošiel 20-ročný mladík s cestovnou taškou a  ľuďom, ktorí si na miesto prišli vybaviť svoje doklady, oznámil, že má pri sebu bombu.

Zamestnanci preto okamžite začali konať a priestory evakuovali. Na miesto taktiež privolali policajtov, ktorým sa podarilo muža zadržať. Po otvorení tašky však zistili, že išlo len o planý poplach. Nič v nej totiž nebolo. Napriek tomu sa policajti rozhodli prehľadať celý priestor spolu s policajnými psami.

Pred budovou tak približne dve hodiny stála desiatka ľudí, ktorá netušila, či sa podarí opäť otvoriť. Krátko pred 12:00 hodinou sa však podarilo klientske centrom opäť dostať do prevádzky.

Viac o téme: BombaPolícia Klientske centrum
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu