Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Marta Čurajová sa chce uchádzať o prezidentský úrad: Začala zbierať podpisy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - O post prezidenta SR sa chce uchádzať Marta Čurajová. Informovala, že chce kandidovať ako nezávislá apolitická národná kandidátka.

"Po dlhej a zrelej úvahe som sa rozhodla kandidovať na post prezidentky SR 2024 ako nezávislá apolitická národná kandidátka," priblížila. Začala zbierať podpisy. Zámer kandidovať ohlásili už diplomati a exministri zahraničných vecí Ivan Korčok a Ján Kubiš a zakladateľka Iniciatívy za vymazaných rodičov Beáta Janočková. O post prezidenta sa chce uchádzať aj líder mimoparlamentnej strany Aliancia Krisztián Forró.

archívne video

Ivan Korčok Stav zberu podpisov v kampani za prezidenta SR (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

Spomína sa tiež kandidatúra exministra spravodlivosti a exšéfa Najvyššieho súdu SR Štefana Harabina. Kandidatúru zvažuje bývalý policajný prezident Štefan Hamran. Súčasný predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) zatiaľ nepotvrdil, či bude kandidovať na funkciu hlavy štátu. Voľby sa majú konať v roku 2024. Funkčné obdobie prezidentky Zuzany Čaputovej sa končí 15. júna 2024. Čaputová avizovala, že o funkciu sa nebude opätovne uchádzať.

Viac o téme: KandidátkaPrezidentkaKandidáciaMarta Čurajová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu