Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Marta Čurajová sa chce zasadzovať o reformu a očistu justičného systému

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Marta Čurajová, ktorá sa chce uchádzať o post prezidenta SR, sa chce zasadzovať za prijímanie a schvaľovanie legislatívnych opatrení, ktoré budú zamerané na "skutočnú" reformu justičného systému a jeho očistu. Informovala o svojich víziách pre Slovensko s tým, že chce kandidovať ako nezávislá apolitická národná kandidátka.

"Chcem sa zasadzovať za tvorbu, prijímanie a schvaľovanie takých legislatívnych opatrení a podporovať ich aplikáciu v praxi, ktoré budú zamerané na skutočnú reformu justičného systému a jeho očistu, zrýchlenie súdnych konaní, vymožiteľnosť práva, budovanie poľnohospodárskej a priemyselnej sebestačnosti," uviedla Čurajová. Ďalej chce napríklad ochranu prírodného, kultúrneho a historického dedičstva a tvorbu pracovných príležitosti či podporu sociálnej rovnosti a nediskriminácie.

archívne video

Minister práce Tomáš: Bez ohľadu na prezidentské voľby sa môžu na nás seniori spoľahnúť. Sľúbili sme im to! (Zdroj: Topky.sk/Ján Zemiar)

O post prezidenta sa uchádza aj Ivan Korčok. Spomína sa tiež kandidatúra exministra spravodlivosti a exšéfa Najvyššieho súdu SR Štefana Harabina. Súčasný predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) zatiaľ nepotvrdil, či bude kandidovať na funkciu hlavy štátu. Voľby sa majú konať v roku 2024. Funkčné obdobie prezidentky Zuzany Čaputovej sa končí 15. júna 2024. Čaputová avizovala, že o funkciu sa nebude opätovne uchádzať.
 

Viac o téme: VoľbyKandidatúraVíziePrezidentMarta Čurajová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu