Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Vražda mafiána Niguta! Obrovský zvrat v prípade: Súd oslobodil obidvoch obžalovaných

Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Banskej Bystrici sa vo štvrtok začalo súdne pojednávanie v prípade mafiánskej vraždy Róberta Niguta Zobraziť galériu (2)
Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Banskej Bystrici sa vo štvrtok začalo súdne pojednávanie v prípade mafiánskej vraždy Róberta Niguta (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

BANSKÁ BYSTRICA - V kauze úkladnej vraždy člena zločineckého gangu Róberta Niguta a pokusu úkladnej vraždy gelnického podnikateľa Mariána Kakalejčíka oslobodil v pondelok Špecializovaný trestný súd (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, Radovana Vargu, ktorý bol obžalovaný z objednania si oboch skutkov. Oslobodzujúci verdikt padol aj v prípade Ladislava Alföldiho, ktorý mal Niguta usmrtiť. Rozsudok nie je právoplatný.

archívne video

Pojednávanie v kauze mafiánskej vraždy Róberta Niguta (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Radovan Varga počas procesu, ktorý sa začal vlani v decembri, vinu popieral. "Nikdy som tieto skutky nespáchal," vyhlásil v poslednom slove. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) pre neho v záverečnej reči navrhoval nepodmienečný trest odňatia slobody vo výmere 25 rokov, obhajkyňa oslobodenie spod obžaloby.

Ladislav Alföldi, ktorý si už odpykáva 25-ročný trest za iné zločiny, takisto tvrdil, že zo skutku, tak ako ho popisovala obžaloba, je nevinný. Priznal, že Niguta pripravil o život, ale išlo o zabitie v sebaobrane. "Ospravedlňujem sa pozostalým," zdôraznil na záver procesu. Prokurátor mu navrhoval doživotie. Obhajkyňa žiadala oslobodenie spod obžaloby z úkladnej vraždy.Z vraždy Niguta boli pôvodne obvinené štyri osoby, medzi nimi aj František D. mladší a Juraj B., ktorí sa však rozhodli spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní.

Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Banskej Bystrici sa vo štvrtok začalo súdne pojednávanie v prípade mafiánskej vraždy Róberta Niguta
Zobraziť galériu (2)
Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Banskej Bystrici sa vo štvrtok začalo súdne pojednávanie v prípade mafiánskej vraždy Róberta Niguta  (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Polícia po Nigutovi pátrala dlhých deväť rokov aj v spolupráci s Interpolom. Patril medzi vysokopostavených a údajne aj najnebezpečnejších členov východoslovenského zločineckého gangu Róberta Okoličányho. V neprítomnosti bol odsúdený na doživotie. Práve on neúspešne strieľal v roku 2013 v lokalite Jahodná neďaleko Košíc na gelnického podnikateľa Mariána Kakalejčíka  Kostrové pozostatky Niguta vykopali v júli minulého roka pri obci Dolný Chotár v okrese Galanta. Identitu obete potvrdila analýza DNA.Podľa prokurátora ÚŠP, hoci sa oba vzájomne súvisiace skutky stali v roku 2013, dôkazy, ktoré umožňovali podať obžalobu na tieto osoby, sa podarilo zabezpečiť a získať až v ostatnom období.

Viac o téme: VraždaOslobodenieŠTSRóbert Nigut
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu