Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Meteorológovia upozorňujú: V niektorých oblastiach Slovenska sa môžu vyskytnúť povodne

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) upozorňuje v niektorých oblastiach SR na možný výskyt povodne. Výstraha sa týka najmä okolia Košíc a Michaloviec i okresu Lučenec. Vydané sú výstrahy prvého a druhého stupňa.

Meteorológovia upozorňujú: V niektorých
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: shmu.sk)

Stredný stupeň výstrahy platí v okrese Michalovce a v okrese Trebišov s výnimkou povodia rieky Roňava. SHMÚ v tejto oblasti očakáva mierny vzostup vodnej hladiny na toku Bodrog, na vodných tokoch Chlmec a Latorica majú pretrvávať vysoké vodné stavy, zodpovedajúce stupňu povodňovej aktivity.

archívne video

Hladina rieky Dunaj sa blíži k 1. stupňu povodňovej aktivity (Zdroj: TASR/ Pavol Zachar)

Najnižší stupeň hydrologickej výstrahy sa týka okresov Košice-okolie a Lučenec. "Podľa predpokladaného vývoja poveternostnej a hydrologickej situácie budú na vodnom toku Torysa naďalej pretrvávať vodné stavy, zodpovedajúce stupňu povodňovej aktivity," priblížil SHMÚ. 

Vzhľadom na nasýtenosť povodia, spadnuté zrážky a topenie sa snehu predpokladá SHMÚ na ľavostrannom prítoku horného Ipľa - Suchá, v profile Prša, pretrvávanie vysokých vodných stavov. "Dôvodom je znížená prietočnosť koryta," spresnil ústav. Vývoj hydrologickej situácie na vodných tokoch bude priebežne aktualizovaný. Výstrahy sú zatiaľ vydané do sobotného (16. 12.) rána.

Viac o téme: PovodneSHMUMeteorológovia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu