Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Romana Tabák je opäť v centre pozornosti: Roztržka s nadáciou kvôli turnaju, ostrá REAKCIA bývalej poslankyne!

Tabák sa zúčastnila dobročinného turnaja, no následne dostala kritiku priamo z nadácie. Zobraziť galériu (2)
Tabák sa zúčastnila dobročinného turnaja, no následne dostala kritiku priamo z nadácie. (Zdroj: archív R.T., Facebook/Nadácia Detského kardiocentra, Bratislava)

BRATISLAVA - Už dlhšie sme nepočuli nič o bývalej poslankyni Romane Tabák, ktorá momentálne kope za tím SNS. Jej práca sa však netýka len tej pre stranu, ale aj súkromného, športového života. Ako bývalá tenistka sa zúčastnila na turnaji, z ktorého mal ísť výťažok na dobročinné účely pre Nadáciu Detského kardiocentra v Bratislave. Bývalá politička si z turnaja dokonca natočila aj niekoľko videí, čo sa však nadácii nepáčilo. Na jej videá z turnaja totiž nadácia podľa vlastných slov nedala súhlas. Ako to vlastne je?

archívne video

Tarabovci sa spájajú s SNS a s Andrejom Dankom, vo veľkom skloňovali aj Romanu Tabák (Zdroj: FB/Tomáš Taraba)

Tabák natočila video priamo z diania turnaja ProAm Challenge, kde popisovala, čo bude program dňa, že si zahrá jeden zo zápasov a že "za každé eso daruje nadácii 25 eur navyše", čo sa zrejme po posledných prestrelkách na sociálnej sieti tak skoro neudeje.

Neprijateľné promo videa bez nášho súhlasu, reaguje nadácia

Po sérií viacerých videí, ktoré bývalá poslankyňa zverejnila aj na sociálnej sieti TikTok (pričom niektoré boli už vymazané) sa objavila kritika samotnej nadácie, ktorá reaguje na kroky Tabák. "Nadácia Detského kardiocentra je s hrdosťou už sedem rokov partnerom charitatívneho tenisového turnaja, a tak tomu bolo aj uplynulú sobotu. Tentokrát sa však bez vedomia nadácie turnaja zúčastnila aj bývalá poslankyňa Romana Tabak, ktorá následne zverejnila pre nadáciu neprijateľné promo videá, ktoré s nikým z prítomných členov nadácie nekonzultovala a ani sa o nadáciu nezaujímala.  Po pokusoch o stiahnutie videí je nadácia povinná dištancovať a od konania R. Tabak a vyjadriť pohoršenie nad ním," reagovala Nadácia Detského kardiocentra v Bratislave, ktorá tak zrejme týmto statusom odpovedala na kritiku, ktorú dostávala na svoju adresu pre spomínané videá.

Romana Tabák je opäť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Nadácia Detského kardiocentra, Bratislava)

Budem reagovať veľmi ostro, prisľúbila Tabák, čo nakoniec aj splnila

Samotnej Tabák sme sa pýtali, či bude na status reagovať, pričom nám prisľúbila, že bude, a bude to veľmi "ostré". Neskôr svoj sľub splnila zverejnením dlhého statusu. "V prvom rade veľmi si vážim čo robíte pre deti ,ako im pomáhate a úprimne nehnevám sa za tento váš nezmyslený prízemný príspevok. Pohoršilo vás, že som bola pozvaná a odohrala som 4 zápasy, aby sa vyzbierali peniaze pre vašu nadáciu? Že som darovala svoje šaty, šortky od svetoznámeho tenistu aby sa vydražili čo najviac peňazí pre vás?" pýta sa rétoricky Tabák. 

Nie som v žiadnej strane a nie som ani politický činiteľ, no na budúci rok už neprídem, odkazuje naštvaná Tabák

Organizátori podľa jej statusu vraj povolili zverejňovať príspevky a poskytovať rozhovory.  "Momentálne nie som v žiadnej politickej strane a nie som verejný činiteľ. Na turnaji som bola prezentovaná ako bývala tenistka. Nič zle som neurobila a preto ani nič nestiahnem‼️ Kľudne môžte vrátiť peniaze, ktoré ste za mňa dostali a ja ich venujem niekomu kto si ich bude vážiť. Budúci rok odmietam sa zúčastniť a budem sa  radšej venovať synovi, nakoľko čas je veľmi vzácny!" reaguje Tabák, ktorá sa skloňuje ako možná budúca štátna tajomníčka nového ministerstva pre cestovný ruch a šport a dokonca plánovala, že bude kandidovať do europarlamentu.

Viac o téme: TurnajKonflikt Romana TabákNadácia Detského kardiocentra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu