Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Polícia vyšetruje podvod s kryptomenou na 62-ročnom Bardejovčanovi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BARDEJOV - Polícia vyšetruje podvod s kryptomenou na 62-ročnom Bardejovčanovi. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, neznáma osoba prostredníctvom sociálnych sietí komunikovala so spomenutým mužom o obchodovaní na kryptoburze.

archívne video

Kryptomeny a ďalšie prevratné novinky: Čo si o nich myslia bankári a osobnosti slovenského internetu? (Zdroj: 365.invest)

"Oslovenému mužovi sa ponuka pozdávala, a tak po vzájomnej dohode vykonal peňažný vklad na účet kryptoburzy vo výške 200 eur a potom dvakrát vo výške 2.415 eur. Muž zaslal aj kópiu svojho občianskeho preukazu, ako aj údaje k vstupu do svojho osobného počítača. Neskôr došlo k odčerpaniu finančných prostriedkov z jeho osobného účtu v sume 4.529 eur," uviedla Ligdayová. Ako povedala, dôverčivému Bardejovčanovi vznikla celková škoda takmer 9600 eur.

"Prípadom sa zaoberá vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bardejove, vedie trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu," doplnila Ligdayová. Polícia upozorňuje ľudí, že predtým, ako prijmú výhody internetového obchodovania, je potrebné zvážiť aj jeho riziká a nedôverovať neznámym osobám. Je potrebné chrániť si svoje osobné dáta, citlivé údaje, ako aj informácie, ktoré môžu byť zneužité.
 

Viac o téme: BardejovKryptomenyPOlícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu