Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Proces s Miroslavom v kauze vraždy exmanželky pokračoval výsluchom svedka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Súdny proces s obžalovaným Miroslavom V. v kauze vraždy jeho exmanželky pokračoval na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku výsluchom svedka. Potvrdila to hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

"Bol vypočutý jeden svedok, ktorý bol predvedený z ústavu na výkon trestu," spresnila hovorkyňa. Obžalovaný vinu odmieta. Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic podal na Miroslava V. v závere septembra obžalobu pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy. Miroslav V. si mal podľa obžaloby v roku 2016 objednať únos exmanželky do areálu skladu vo Veľkých Ripňanoch, následne ju mal usmrtiť a jej telesné pozostatky rozpustiť v plastovom sude s kyselinou sírovou a chlorovodíkovou. Motívom konania mala byť pomsta.

Archívne video: Exminister Pavol Rusko je vinný v kauze Maják nádeje: Trest nedostal

Exminister Pavol Rusko je vinný v kauze Maják nádeje: Trest nedostal (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Miroslav V. bol pôvodne právoplatne odsúdený za zločin pozbavenia osobnej slobody. Krajský súd v Trnave však 18. apríla vyhovel návrhu špeciálneho prokurátora a povolil obnovu konania. V rovnaký deň bolo Miroslavovi V. doručené uznesenie o vznesení obvinenia z úkladnej vraždy. Prípad sa posunul vpred vďaka nájdeniu plastového suda, v ktorom sa podarilo stotožniť pozostatky poškodenej na základe fotokompozitných výplní, čiže zubných plomb.

Viac o téme: VraždaVýsluchMiroslav V.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu