Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Pri Spišskej Belej zrazilo auto chodca: Nemal reflexné prvky

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj )

SPIŠSKÁ BELÁ - Medzi Spišskou Belou a obcou Krížová Ves pod Tatrami zrazilo auto chodca. Ten sa po ceste za zlých poveternostných podmienok pohyboval bez reflexných prvkov a navyše opitý. O prípade informovala krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová s tým, že nehoda sa stala v stredu (6. 11.) večer na ceste III. triedy v smere od Spišskej Belej.

Ligdayová uviedla, že 59-ročný chodec napriek zlému počasiu kráčal takmer po strede cesty, bez reflexných prvkov a navyše v tmavom oblečení. "Keď 21-ročný vodič osobného auta zbadal chodca, ktorý práve náhle vykročil ešte viac k stredu cesty, strhol riadenie vľavo, no pre krátku vzdialenosť už zrážke nedokázal zabrániť," priblížila hovorkyňa. 

archívne video

Polícia obvinila z vraždy ženy jej 30-ročného syna (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj )

Pri dopravnej nehode chodec utrpel ťažké zranenie, zlomeninu nohy. Obaja účastníci dopravnej nehody boli podrobení dychovým skúškam, vodič mal výsledok negatívny a chodec nafúkal takmer dve promile. "Prípadom sa zaoberá Okresný dopravný inšpektorát v Kežmarku," dodala Ligdayová. V tejto súvislosti upozorňuje, že aj chodci svojím nezodpovedným konaním môžu spôsobiť vážne kolízie s následkom na zdraví i životoch.  

Viac o téme: NehodaPolícia Reflexné prvkyAuto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu