Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Do štátneho rozpočtu poputuje z podniku Vodohospodárska výstavba vyše 100 miliónov eur

Tomáš Taraba
Tomáš Taraba (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Do štátneho rozpočtu poputuje zo štátneho podniku Vodohospodárska výstavba (VV) vyše 100 miliónov eur. Bude predstavovať osobitný odvod podniku. Ďalších viac ako 3,31 milióna eur pôjde na efektívnejšie činnosti verejnej správy pre Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR. Schválila to vláda na stredajšom rokovaní.

"Cieľom daru zo zisku po zdanení je zefektívnenie činnosti verejnej správy, pričom použitie zisku nebude mať vplyv na osobitný odvod štátneho podniku Vodohospodárska výstavba zo zisku po zdanení za rok 2022 do príjmov štátneho rozpočtu v zmysle zákona o štátnom rozpočte na rok 2022 a na rok 2023 v celkovej výške 100.200.000 eur," uvádza sa v materiáli.

archívne video

Miroslav Šatan: SZĽH schválil budúcoročný rozpočet (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

MŽP použije finančný dar na materiálno-technické zabezpečenie administratívnych kapacít implementujúcich Program Slovensko 2021-2027, ako aj odborné služby a efektívne naplnenie riešení infringementov zo strany Európskej únie v oblasti životného prostredia.

VV má podľa ministra životného prostredia Tomáša Tarabu (nominant SNS) obrovský ekonomický a finančný prínos pre Slovensko. "Je povinnosťou štátu postarať sa o dobrý technický stav podniku vrátane výmeny turbín na Vodnej elektrárni Gabčíkovo, ktorú štátny podnik spravuje. Rozhodnutie vyplatiť 100 miliónov eur do štátneho rozpočtu je dôkazom, aké benefity podnik predstavuje pre SR," podotkol Taraba. 

Viac o téme: RozpočetPodnikMinisterstvo životného prostrediaVodohospodárska výstavbaTomáš Taraba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu