Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Harabin otvorí ďalšie centrá právnej pomoci

Štefan Harabin
Štefan Harabin

BRATISLAVA - Minister spravodlivosti Štefan Harabin v pondelok otvorí ďalšie pobočky Centra právnej pomoci (CPP) v Sobranciach a Humennom.

Agentúru SITA o tom informoval hovorca rezortu spravodlivosti Michal Jurči. Minister spravodlivosti o 11:00 slávnostne otvorí Konzultačné pracovisko CPP v Sobranciach, ktoré bude sídliť na Kúpeľskej 66 (budova Plynrozu). Neskôr, o 13:30 otvorí Kanceláriu CPP v Humennom so sídlom na Mierovej 4.

"Držím sľub a posúvam bezplatnú právnu pomoc tam kam patrí, bližšie k občanom do chudobných regiónov,“ uviedol Harabin. Ministerstvo naďalej pokračuje vo vytváraní siete centier právnej pomoci sociálne slabším a chudobným. V súčasnosti je otvorených sedem kancelárií CPP (Bratislava, Banská Bystrica, Žilina, Košice, Prešov, Liptovský Mikuláš a Tvrdošín).

"Pripravujeme otvorenie aj ďalších pobočiek, aby právna pomoc bola čo najbližšie k občanom,“ zdôraznil Harabin. Centrum právnej pomoci je štátna rozpočtová organizácia, ktorej cieľom je zlepšovanie prístupu k spravodlivosti pre ľudí v materiálnej núdzi. Poskytuje služby tým, ktorí pre nedostatok finančných prostriedkov nemôžu využívať existujúce právne služby.

Po splnení podmienok nároku na právnu pomoc, centrum následne poskytne komplexnú právnu pomoc - od právneho poradenstva až po zastupovanie pred súdom právnikom centra alebo advokátom. CPP poskytuje právnu pomoc v občianskoprávnych, rodinnoprávnych, pracovnoprávnych veciach a v cezhraničných sporoch aj v obchodnoprávnych veciach.

V roku 2007 bolo centru predložených dovedna 1431 písomných žiadostí o poskytnutie bezplatnej právnej pomoci, čo predstavuje nárast o 179 žiadostí oproti roku 2006.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu