Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Likvidácia uniknutej látky: Postup zvolia podľa rozsahu zasiahnutého územia

(Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Ďalší postup likvidačných prác po pondelňajšom (20. 11.) úniku neznámej látky v katastri obce Svätý Martin v okrese Senec zvolia podľa rozsahu zasiahnutého územia. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Bianka Královičová. Udalosť si nevyžiadala zranených.

Hasiči v súčinnosti s pracovníkmi Slovenskej inšpekcie životného prostredia vykonali ešte v rámci prvotného zásahu prieskum, do akého okruhu sa uniknutá látka dostala. "Na základe čoho bude zvolený ďalší postup likvidačných prác," skonštatovala Královičová. Pracovníci Kontrolného chemického laboratória zároveň odobrali vzorku uniknutej látky z miesta havárie.

 

AKTUÁLNA INFORMÁCIA: ÚNIK NEBEZPEČNEJ LÁTKY NA DIAĽNICI D1‼️ DIAĽNICA BUDE OBOJSMERNE UZAVRETÁ ⚠️ 🔴Krátko pred 15.30 h...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Monday, November 20, 2023

K úniku neznámej nebezpečnej látky došlo v pondelok krátko pred 15.00 h. Na mieste udalosti zasahovali hasiči približne do 20.00 h. Ich prácu komplikoval tlak v nádobe, v ktorej sa látka nachádzala. Miesto udalosti následne prevzal odbor krízového riadenia z Okresného úradu v Senci. Bioplynová stanica, v dôsledku ktorej došlo k úniku látky, nie je v prevádzke už niekoľko rokov. Po príchode hasičov sa zistilo, že na nádrži chýba ventil, cez ktorý unikala neznáma látka.

archívne video

Matúš Šutaj Eštok odovzdal hasičom novú techniku (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

 

Viac o téme: LikvidáciaHaZZúnik látky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu