Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Mladý vodič demoloval autá! Po zadržaní uňho objavili podozrivú látku: Únik pred policajtmi spôsobil veľké škody

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Košický kraj )

KOŠICE - Policajná naháňačka v Košiciach si v sobotu (7. októbra) večer vyžiadala poškodenie piatich áut. Muž vo veku 33 rokov, ktorý policajtom unikal, mal zadržaný vodičský preukaz. On i jeho spolujazdkyňa mali pri sebe aj podozrivú látku. Dvojica skončila v cele policajného zaistenia. Informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

archívne video

Nebezpečného vodiča nezastavili zátarasy ani výstrely: Česká polícia predviedla zásah ako z Hollywoodskeho filmu (Zdroj: Facebook/ Policie České republiky)

Policajti po 21.00 h spozorovali auto zn. VW Touareg, ktoré išlo od Triedy KVP na Watsonovu ulicu. O šoférovi vedeli, že vodičský preukaz má zadržaný. "Vodič ani na opakované výzvy, aby vozidlo zastavil, nereagoval," uviedla s tým, že namiesto toho začal unikať, čím tiež ohrozoval účastníkov cestnej premávky, vrátane chodcov. Nerešpektoval červenú na semafore, vyšiel na chodník, či narazil do obrubníka.

Na Slnečnej ulici sa vyhol nárazu do stromu, no narazil do tam zaparkovaného vozidla zn. BMW. Vyskočil z auta a snažil sa utiecť. Keďže kládol aktívny odpor, policajti ho spacifikovali pomocou donucovacích prostriedkov. Rovnako zadržali aj ženu, ktorá vystúpila z unikajúceho auta.

Nové farby polície a nové policajné autá
Zobraziť galériu (2)
Nové farby polície a nové policajné autá  (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

Policajtom dobrovoľne vydal plastové vrecúško

"Vodič policajtom dobrovoľne vydal plastové vrecúško s obsahom neznámej bielej kryštalickej látky. Nezaostávala za ním ani jeho 25-ročná spolujazdkyňa, tá dobrovoľne vydala dve plastové vrecúška a jednu plastovú nádobu s obsahom neznámej bielej kryštalickej látky," povedala Ivanová s tým, že ich zaslali na kriminalisticko-expertízne skúmanie.

 

5 POŠKODENÝCH ÁUT JE VÝSLEDOK VČERAJŠEJ VEČERNEJ NAHÁŇAČKY V KOŠICIACH ❌ 33-ročný vodič včera večer viedol vozidlo zn....

Posted by Polícia SR - Košický kraj on Sunday, October 8, 2023

V súvislosti s tým bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Počas naháňačky došlo k poškodeniu dvoch služobných áut a troch vozidiel civilných osôb. Policajti to zadokumentovali a ukončili ako škodové udalosti.

Viac o téme: únikVodičský preukazPolícia Muž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu