Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Máme tu PRIESKUM o prezidentských voľbách: Čaká nás tvrdý súboj, no jeden z favoritov má veľký náskok!

Pellegrini má v prieskume náskok. Zobraziť galériu (3)
Pellegrini má v prieskume náskok. (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Po národných parlamentných voľbách nás čakajú ďalšie - prezidentské. Keďže Zuzana Čaputová už avizovala, že sa o kandidatúru opäť uchádzať nebude, určite ju nahradí niekto iný, pričom už poznáme prvé verejné a potvrdené mená, no aj jedno kuloárne, ktoré má ešte vyššiu šancu. Áno, ide o predsedu parlamentu Petra Pellegriniho z Hlasu-SD.

archívne video

Ivan Korčok Stav zberu podpisov v kampani za prezidenta SR (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

Ten totíž síce ešte stále nepotvrdil svoju kandidatúru, no už teraz sa jeho meno objavilo v prieskume agentúry Ipsos pre Dennik N, kde to pre neho momentálne vyzerá priaznivo.  

Prvé kolo

Už v prvom kole by totiž Pellegrini mal pred občianskym kandidátom a exministrom zahraničných vecí Ivanom Korčokom veľký náskok. Kým Pellegriniho ako svojho kandidáta zvažuje takmer 25% opýtaných, u Korčoka je to niečo cez 17%. Pre Pellegriniho je určite rozhodnutých 19%, zatiaľ čo pri Korčokovi 14. Ostatní potenciálni kandidáti (tí, čo ju verejne ohlásili, ale aj tí, čo nie) sa pohybujú na jednocifernej hranici, pokiaľ ide o istý hlas voliča. Reč je o takých menách ako generálny prokurátor Maroš Žilinka, bývalý šéf Najvyššieho súdu Štefan Harabin alebo vedec Robert Mistrík či exminister zahraničných vecí Ján Kubiš.

Máme tu PRIESKUM o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky, (Ipsos))

Druhé kolo

Druhé kolo by tak jednoznačne ukazovalo na súboj Korčok vs. Pellegrini. Aj tu by bol v týchto chvíľach podľa aktuálneho prieskumu Pellegrini úspešnejší, a to hneď s veľkým náskokom. Kým Korčok by získal v druhom kole 26%, jeho vyzývateľ Pellegrini by absorboval 40% voličských hlasov.

 

Máme tu PRIESKUM o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky, (Ipsos))

Viac o téme: PrieskumPrezidentské voľbyPeter PellegriniIvan KorčokIpsos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu