Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Kontroly na hraniciach s Maďarskom sa predĺžia do 23. decembra

Kontroly na hraniciach
Kontroly na hraniciach (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Kontroly na hraniciach s Maďarskom sa predĺžia do 23. decembra. Pôvodne sa mali skončiť 23. novembra. Na zabezpečenie dočasnej obnovy kontrol na južnej hranici má ísť viac ako 3,18 milióna eur. V pondelok to schválila vláda.

"Cieľom návrhu nariadenia vlády je zabrániť nárastu sekundárnej nelegálnej migrácie a s tým spojeného ohrozenia verejného poriadku a bezpečnosti SR," uviedlo ministerstvo vnútra. Doplnilo, že kontroly budú po celej hranici s Maďarskom, a to flexibilným spôsobom primerane aktuálnej hrozbe a v závislosti od vývoja bezpečnostnej situácie.

Archíve video

Hraničný priechod Rajka s Maďarskom (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

Doterajšie kontroly na južnej hranici priniesli podľa rezortu postupne želaný efekt a záchyty nelegálnych migrantov sa výrazne znížili. "V súvislosti s konfliktom v Izraeli, ktorý môže iniciovať ďalšie migračné vlny, je nutné v kontrole vnútornej hranice s Maďarskom pokračovať, keďže ide o dôležité opatrenie aj v boji proti terorizmu," poukázal.

Slovensko dočasne obnovilo kontroly na hraniciach s Maďarskom od 5. októbra. Urobilo tak po tom, ako k rovnakému kroku pristúpili susedné štáty Poľsko, Rakúsko a Česko.
 

Viac o téme: HraniceKontrolySlovenskoMaďarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu