Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Inšpektori našli nedostatky: Zistili ich pri 189 zo 4566 kontrol potravín

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Inšpektori regionálnych veterinárnych a potravinových správ v októbri 2023 vykonali 4566 úradných kontrol potravín rastlinného a živočíšneho pôvodu. Úradná kontrola bola vykonaná u 1472 právnych subjektov a 2269 prevádzok. Nedostatky sa zistili pri 189 kontrolách, z uvedeného počtu bolo zistených 854 nedostatkov.

"Mimo pracovnej doby bolo vykonaných 63 úradných kontrol, počas ktorých inšpektori skontrolovali 36 právnych subjektov a 57 prevádzok, nedostatky boli zistené u 24 maloobchodných prevádzok," uviedla ďalej v pravidelnej správe Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR. Najviac nedostatkov pri úradných kontrolách potravín inšpektori identifikovali podľa ŠVPS v hygiene, v predaji po dátume spotreby a v označovaní. 

archívne video

Akonáhle nastanú výkyvy v potravinách, nastúpi štát s regulačnými opatreniami, tvrdí Robert Fico (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

"Za zistené nedostatky počas úradných kontrol inšpektori uložili opatrenia na mieste na odstránenie nedostatkov a 62 blokových pokút v celkovej výške 3110 eur. Závažnejšie zistené nedostatky sa riešili v správnom konaní uložením opatrení a sankcií v zmysle zákona o potravinách. V sledovanom období nadobudlo právoplatnosť 59 rozhodnutí o pokute v správnom konaní vo výške 96.200 eur. Najvyššia právoplatná pokuta predstavovala 17.000 eur," dodala veterinárna správa.

Viac o téme: PotravinyKontrolyInšpektoriNedostatky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu